DHA-A leader
DHA-A leader

Luid gejuich na afzwemmen Zeemacht

Blijdschap na het behalen van het A-diploma (aangeleverde foto).Den Helder – Bijna vijftig kinderen hebben zaterdag bij de msv Zeemacht hun allereerste diploma behaald: het zwemdiploma A. Het afzwemmen is in meerdere groepen gedaan, omdat het anders te lang zou gaan duren. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de supporters op de tribune.

De kinderen zwommen op hun allermooist, maar soms namen ze toch ook wel even de tijd om te zwaaien naar de supporters. Ja en dan ben je even afgeleid en waar ben je ook al weer mee bezig of wat moet je doen? Maar de vele instructeurs in het oranje hielpen de kinderen dan toch weer snel op weg. Het kostte de kinderen niet veel moeite om alle onderdelen te doen en eigenlijk had de beoordelingscommissie het er niet echt moeilijk mee.

Na het laatste onderdeel, het watertrappen, moesten de kinderen allemaal dicht bij elkaar op de badrand gaan zitten. Tijd voor de groepsfoto’s! Toen de voorzitter van de elementaire zwemafdeling van Zeemacht aan de kinderen vroeg of ze geslaagd waren, gaven de kinderen het antwoord: zij vonden van wel. Even later kwam het verlossende woord van de beoordelingscommissie: alle kinderen geslaagd!

Blijdschap na het behalen van het B-diploma (aangeleverde foto).Blijdschap na het behalen van het B-diploma (aangeleverde foto).Blijdschap na het behalen van het A-diploma (aangeleverde foto).

B
Een week eerder werd al afgezwommen voor het B-diploma. Toen kwam er positief nieuws voor liefst 59 jonge zwemmers. Ook zij waren allemaal geslaagd.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: