DHA-A leader
DHA-A leader

Gemeentelijke subsidie voor Weekendschool

Gemeentelijke subsidie voor Weekendschool.Den Helder – Stichting Weekendschool ontvangt in 2016 van de gemeente Den Helder subsidie voor het aanbieden van een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan kinderen in achterstandssituaties.

Het gaat om kinderen uit groepen 7 en 8 van het basisonderwijs die van huis uit weinig kansen krijgen om zich te ontwikkelen. De kinderen worden geïnspireerd en gemotiveerd door het volgen van allerlei lessen uit diverse beroepsgroepen. Hiermee wordt de nieuwsgierigheid van de kinderen geprikkeld en komen talenten en ambities naar boven. Zo winnen zij aan zelfvertrouwen, maken meer kans op een positieve ontwikkeling in de toekomst en verhoogt het hun maatschappelijke betrokkenheid.

De subsidie bedraagt 15.000 euro. De Helderse weekendschool heet binnenkort “Petje af Den Helder”.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: