DHA-A leader
DHA-A leader

Renovatie speeloase Kraaiennest start dit najaar

Het ontwerp voor de speeloase 't Kraaiennest.Den Helder – De renovatie van speeloase ’t Kraaiennest kan bijna beginnen. Dat meldt de gemeente in een brief aan de omwonenden. De opknapbeurt is nodig, omdat uit de jaarlijkse veiligheidsinspectie was gebleken dat een groot deel van de speeltoestellen in de speeloase niet meer aan de eisen voldeed.

Het afgelopen voorjaar zijn medewerkers van de gemeente samen met de kinderen uit de omgeving en in samenwerking met buurthuis ’t Kraaiennest en kinderopvang Den Helder aan het werk gegaan om een mooi plan te bedenken. Ook de jongeren van het jongerencentrum De Toekomst en een aantal omwonenden hebben meegedacht en suggesties ingebracht. “Uit deze participatie is een ontwerp tevoorschijn gekomen dat voor de komende jaren weer veel speelplezier garandeert”, aldus de gemeente.

In het plan is rond het thema zee een verbeterde spelindeling gemaakt en is een aantal nieuwe speeltoestellen uitgezocht. Dit zijn onder andere een nieuwe glijbaan, twee klimtoestellen, een vogelnestschommel en een duikelrek. Enkele te handhaven elementen worden verplaatst, zoals de voetbaldoelen, de veerelementen en de zitbanken. Ook worden op verzoek de zandondergronden vervangen door een vaste ondergrond, zoals bijvoorbeeld rubbertegels of kunstgras en wordt het hekwerk aan de kant van de Jan Bijlstraat vernieuwd.

Budget
Het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget is niet helemaal voldoende om alle wensen te kunnen vervullen. Daarom wordt voor een paar onderdelen ook subsidie aangevraagd, zodat toch het hele plan uitgevoerd kan worden. Het is de bedoeling dat de herinrichting van de speeloase nog dit najaar kan worden uitgevoerd. Voordat het zover is wordt binnenkort eerst een bouwvergunning aangevraagd voor de speeltoren met glijbaan en het klimtoestel Piratentoren.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: