DHA-A leader
DHA-A leader

Willemsoord ‘te klein’ voor Last Minute Summer Event

Last Minute Summer Event is dit jaar toch niet op Willemsoord. Den Helder – Last Minute Summer Event is dit jaar toch niet op Willemsoord. Op initiatief van directeur Hans Broekmeulen is nog eens met de gemeente gesproken en toch besloten LMSE op Quelderduyn te houden. De beschikbare ruimte op Willemsoord was dit jaar te beperkt voor een feest met vele duizenden bezoekers.

LMSE zou dit jaar plaatsvinden op Willemsoord aan de linkerkant van het terrein, zeg maar op het parkeerterrein nabij de camperplaatsen en het Marinemuseum. “Het was de bedoeling dat ze ook een deel van het marineterrein konden gebruiken, maar daar heeft de marine geen toestemming voor gegeven”, laat Broekmeulen weten. “En dan wordt het krap, want de campers moeten er ook gewoon staan.”

Het grote terrein van Willemsoord was dit jaar niet beschikbaar. “Niet alleen vanwege de bouwwerkzaamheden ten behoeve van de nieuwe schouwburg, ook omdat er hetzelfde weekeinde nog meer activiteiten zijn”, meldt Broekmeulen. Gekeken naar het aantal podia, de vrije ruimte die aanwezig moet zijn en de verplichte ontsnappingshekken (om bezoekers in geval van nood snel van het terrein te halen) kwam de rekensom uit op maximaal 3.500 bezoekers. “Dat was voor LMSE te weinig en dat begrijp ik ook wel, dus toen heb ik ze voorgesteld nog eens met de gemeente te gaan praten over Quelderduyn, problemen zijn er immers om opgelost te worden. Ik ben blij dat het gelukt is.”

Toekomst
Of LMSE in de toekomst wel naar Willemsoord komt is nog maar de vraag. “Ze zijn al jaren gelukkig op Quelderduyn, misschien moeten ze daar gewoon blijven”, stelt Broekmeulen. “Ik ben voor elk evenement op ons terrein, maar ik moet natuurlijk ook rekening houden met de huurders en bovendien staan hier op kortere afstand dan Quelderduyn woningen, dus heb je sneller geluidsoverlast.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

7 reacties

 1. Peter

  Gelukkig in Quelderduyn!! Een festival als het LMSE hoort in een park. Een aantal weken geleden in het Leeghwaterpark in Purmerend geweest. Ook een festivalpark waar om de drie maanden een festival is. Maar daar geen jankende burgemeester.Gefeliciteerd organisatie LMSE!! Ik kom zeker een biertje doen!!

 2. Ed Schotman

  Lekker slim van de Hr. Broekmeulen dat van het geluidsoverlast i.v.m. de woningen dat had hij al meteen kunnen weten gezien het aantal podia’s die er nodig waren voor de vele bandjes die er zouden spelen en nu het niet meer op Willemsoord doorgaat ook als een reden gaat aanvoeren. Alleen dat entree van € 10,– zit mij nog niet lekker gezien het grote subsidie bedrag wat hier voor vrij gemaakt wordt door de Gemeente Den Helder. Alvast voor de Organisatie veel succes in Quelderduyn en zo hoort het ook.

  Groetjes Ed Schotman

  1. Bodelo

   Ed, die 10 Euro wordt direct middels consumpties retour gegeven. Geen probleem dus? Tot dan!

   1. Ed Schotman

    Bodelo, Het is voor mij geen probleem maar voor vele ouders wel gezien die met hun kinderen komen is geef voorbeeld twee volwassenen en twee kinderen gauw veertig euro en het zou mij niet verbazen dat het heffen van entree veel ouders van wat voorheen een gratis festival was nu gaan afhaken of er moet voor de kinderen onder een bepaalde leeftijd vrijstelling zijn gaan gelden maar goed ik wacht het af.

    Groetjes Ed Schotman

    1. Bodelo

     Ed, ik ben zo vrij geweest om dit even te kopiëren van de website LMSE (hier kan iedereen overigens zelf lezen hoe het nu geregeld gaat worden). Dit wordt het duurste ticket. En als je mij op het terrein aanklampt ben ik bereid een aantal munten tegen betaling over te nemen. Overigens hebben meerdere personen dit al aangegeven.
     In mijn beleving nog steeds een heel betaalbaar evenement!

     Family ticket 2+2; [Toegang + 8 munten] Dit ticket is voor 2 ouders/volwassenen en 1 of 2 kinderen en kost € 20,-. Meer kinderen mee? Dan kun je bij de kassa op vertoon van je ticket gratis extra kindertickets verkrijgen.

 3. Bodelo

  Tja, het is wat “rommelig” en hopelijk weten alle bezoekers van buiten Den Helder nu ook van deze switch. In ieder geval ben ik nog steeds blij dat LMSE doorgaat en ik sta op scherp om morgen direct een kaartje te kopen! Tot snel!

 4. Peter

  Ik ga nu zeker ook heen!! Onduidelijk vind ik waar het maximum van 5000 bezoekers nu opeens vandaan komt. Wat ik al eerder heb aangegeven, Schuiling heeft als een kip zonder kop het evenement willen verplaatsen naar Willemsoord onder de hoede van de kampanje zonder na te denken wat de mogelijkheden waren aldaar. Bovendien, bij een onvoorziene calimiteit moesten 10.000 man over een paar bruggen van het terrein geleid worden. De hoofdreden, het geval van het stromend water, is op Quelderduyn nu opgelost. Dat had toch al eerder kunnen gebeuren?? Het is zo simpel.

Reageren is niet meer mogelijk.