DHA-A leader
DHA-A leader

Zomercarnaval start met gratis deel voor jong en oud

Het Zomercarnaval start zaterdag 4 juli  om 15.00 uur met een optocht voor jong en oud. Den Helder – Het Zomercarnaval start zaterdag 4 juli om 15.00 uur met een optocht voor jong en oud. In tegenstelling tot het festival geldt hier geen leeftijdsgrens en entree. Ruim zestig brasspelers zullen verdeeld over vier brassbands het publiek opwarmen voor “the battle of the drums”, die om 17.00 uur op het festivalterrein start.

De brassbands zullen alles uit de kast halen, want de optocht wordt beoordeeld door de vakjury en telt mee in de eindscore van de battle of the drums. De optocht start langs de kade en loopt vervolgens vanaf de brug langs de bioscoop om vervolgens op het festivalterrein te eindigen.

M.A.D. Entertainment laat weten dat zij de optocht bewust buiten het festivalterrein hebben gedaan, zodat iedereen kan meegenieten van het Zomercarnaval. Dus ook de kinderen van onder 18 jaar die het festivalterrein niet op mogen. “Op het festival wordt alcohol geschonken, daarom hebben we bewust gekozen om publiek vanaf 18 jaar toe te laten. De boetes zijn niet gering voor een overtreding en niet te betalen voor een startend evenement als dit”, legt Daniël Albers (M.A.D. Entertainment) uit.

Mocht deze editie succesvol blijken, dan wil de organisatie voor een volgende keer bekijken welke mogelijkheden er zijn toch alle leeftijden toe te laten, aangezien een publieksevenement voor alle leeftijden de voorkeur heeft. Aan “The Battle of the Drums” doen de volgende brassbands mee: Legendairs (Den Haag), Caribbean Energy Brass (Dordrecht), Selective Rhythm (Rotterdam) én Faja Creations (Amsterdam)

Kaarten
Er zijn nog voorverkoopkaarten beschikbaar van €12,-. te verkrijgen bij Drogist van der Oord, VakantieXpert Arno, Bruna Bonte, Bruna Julianadorp en op www.easyticket.nl. Aan de deur kost een kaartje €15,-.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: