DHA-A leader
DHA-A leader

Marine presenteert zich tijdens SAIL

Zr. Ms. De Ruyter op weg naar Amsterdam (foto: Ministerie van Defensie).Den Helder – De Koninklijke Marine presenteert zich tijdens de negende editie van SAIL in Amsterdam. Het oudste krijgsmachtdeel doet mee met luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. De Ruyter, de patrouilleschepen Zr. Ms Zeeland en Zr. Ms. Friesland, opleidingsschip Zr. Ms. Urania en onderzeeboot Zr. Ms. Bruinvis. Ook het duikvaartuig Nautilus en de sleepboten Rotte en Hunze liggen in Amsterdam.

De beschermheer van SAIL, prins Maurits, opende woensdagmorgen het evenement aan boord van de clipper Stad Amsterdam. Hij deed dit door de scheepsbel bel te luiden in het bijzijn van bestuursvoorzitter schout-bij-nacht Arie Jan de Waard. Daarna volgde de tocht van de deelnemende schepen door het Noordzeekanaal naar Amsterdam.

Tijdens SAIL zijn de deelnemende schepen en ook die van de marine, open voor het publiek. Zr. Ms. Friesland ligt niet in de IJhaven, maar bij Damen Shiprepair Amsterdam en kan vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur worden bezocht.

Marinierskapel
Tijdens het evenement geeft de Marinierskapel der Koninklijke Marine vrijdag en zaterdag om 21.00 uur een optreden op het grote podium op de Kop van het Java-eiland. Het koperkwintet van het muziekgezelschap verleent ook medewerking aan de multireligieuze dienst ‘Blessing of the sails’, die zondag om 11.15 uur op het helikopterdek van Zr. Ms. De Ruyter wordt gehouden.

De Evenementen App van de Koninklijke Marine is bijgewerkt voor SAIL Amsterdam. Volg het nieuws over SAIL, bekijk het programma of bestudeer de plattegrond. De app is gevuld met nuttige informatie voor alle bezoekers van dit grote, nautische evenement.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: