DHA-A leader
DHA-A leader

Natte start voor opbouw Last Minute Summer Event

Contouren festivalterrein worden goed zichbaar (DHFOTO).Den Helder – Nog twee dagen en dan barst op Quelderduyn weer het Last Minute Summer Event los. De opbouw is echter al in volle gang, al kende die wel een natte start.

Je begint met de opbouw van je jaarlijkse evenement op een ondergrond van gras. Dan komen de voorspellingen van gevaarlijk weer. De organisatie van Last Minute Summer Event overkwam het. Veel water en wind kregen zij de eerste dagen om de oren, maar niemand die zich laat kisten. Dat komt wel goed met dat opbouwen, dat is echt wel op tijd klaar. “Natuurlijk gaan we het halen, we zijn niet voor niks Last Minute Summer Event”, aldus een enthousiaste opbouwcoördinator Leon Stellingwerf.

De storm van woensdagavond hebben ze prima doorstaan. Alle tenten stonden al en werden extra gezekerd. “Toen het noodweer begon hebben we iedereen naar binnengehaald in de tent van de vrijwilligersarea. Die bleek een paar lekken te hebben, maar gelukkig droge plekken genoeg voor iedereen. Het veld stond natuurlijk gelijk blank, de drainage kon zoveel water niet verwerken.”

Veel vrijwilligers bij de opbouw, hier een menselijke trein  met hekken (DHFOTO). Met dompelpompen en trekkers proberen zoveel mogelijk water  af te voeren van de drassige velden (DHFOTO).Water
En zo staat de donderdag in het teken van waterafvoer en opbouwen, zo’n dertig man vrijwilligers loopt er rond. Het afvoeren van water gebeurt met dompelpompen, scheppen en trekkers. Verder zien we nog meer hekken verrijzen die met menselijke treintjes over het terrein worden gedragen. De zware machines kunnen het veld niet op vanwege het vele water. De stroomvoorzieningen worden aangelegd met vele aggregaten en nog veel meer meters kabel.

De contouren van het evenemententerrein worden nu goed zichtbaar. Voor alle harde werkers is natuurlijk de nodige koffie voorhanden. Marin heeft al heel wat bakkies ingeschonken en zit tussendoor ook nog even broodjes te smeren voor de hongerige magen. “Tuurlijk kunnen ze dat zelf”, zegt ze lachend, “maar ik doe het graag voor ze!”

Marin zorgt goed voor alle harde werkers (DHFOTO).Kidsarea
Ook de kermis voor de kleintjes is aan het opbouwen. Bij de kidsarea zijn zaterdag genoeg dingen te doen voor de kinderen. Wipneus en Pim lopen rond en nog een aantal superhelden. Ook de springkussens ontbreken dit jaar niet. LMSE is ook dit jaar dus weer een feest voor groot en klein. De organisatie laat nog weten dat bezoekers er rekening mee moeten houden dat als je zaterdag op het terrein bent, je er natuurlijk wel af mag, maar als je er dan opnieuw op wilt opnieuw een kaart moet kopen. Ze hopen hiermee de doorstroming te bevorderen bij de toegangscontrole.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

DH Foto is een van de vaste fotografiepartners van Den Helder Actueel. Het bedrijf, gevestigd in Den Helder, verzorgt al jaren met grote regelmaat de foto's bij op de site geplaatste artikelen.

Lees ook:

1 reactie

  1. Bodelo

    Citaat; “De organisatie laat nog weten dat bezoekers er rekening mee moeten houden dat als je zaterdag op het terrein bent, je er natuurlijk wel af mag, maar als je er dan opnieuw op wilt opnieuw een kaart moet kopen.” Dat is een vreemde regel die ik niet helemaal begrijp. Zeker niet als je de bezoekersaantallen op maximaal 5000 begrensd. In het slechtste geval zou je dan (ondanks dat je al heel snel een kaartje hebt gekocht) niet meer terug het terrein op kunnen?

    Maar goed, het wordt zaterdag moddertrappelen. We hebben het eerder meegemaakt en ik ben er op voorbereid …..

Reageren is niet meer mogelijk.