DHA-A leader
DHA-A leader

Nieuwe Citadel na brand weer open voor publiek

Nieuwe Citadel na brand weer open voor publiek (DHFOTO).Den Helder – Een heftige brand verwoestte in februari van dit jaar de beachclub Citadel op het Helderse strand. De officiële opening moet nog komen, maar vrijdag was de club al weer open voor het publiek. “Met dit mooie weer en een prachtig weekend voor de boeg besloten we open te gaan, ondanks de vele dingen die nog moeten gebeuren”, vertelt Margreet Donkers. “Met het oude team en wat nieuwkomers werd de klus geklaard, en het verliep gelukkig allemaal op rolletjes.”

Steven Boomstra is leidinggevende over de bar en kan zich de dag van de brand nog herinneren als de dag van gisteren. Hij kreeg een belletje van een vriendin dat de Citadel in brand stond en daarmee zag hij een stukje geschiedenis voor zijn ogen verdwijnen. Zelf is hij al vijf jaar werkzaam bij de beachclub en lachend voegt hij er aan toe dat daar nog minimaal vijf jaar bijkomen.

Ook Margreet Dronkers kan zich de brand nog als de dag van gisteren herinneren. Samen met Jan was zij op pad om units voor nieuwbouw te bekijken. Toen ze gebeld werden dat er brand was en dat het heel erg was moesten ze nog anderhalf rijden voordat ze in Den Helder waren. Na de eerste schrik werd gelijk begonnen met de afhandeling van de brand en wat daarbij komt kijken. Met het nieuwe strandseizoen voor de deur wilden ze natuurlijk zo snel mogelijk herbouwen en weer open. Door veel tegenslagen met vergunningen en procedures werd het proces van nieuwbouw onacceptabel vertraagd, aldus de ondernemers en ze zochten de landelijke pers. Dit leek een sneeuwbaleffect te veroorzaken en zo konden ze dan toch nog dit jaar beginnen. Het grootse deel van het seizoen is voorbij, maar vol trots vertelt Margreet over hun nieuwe beachclub.

Steven Boomstra en Margreet Dronkers op het nieuwe  terras, even napraten over de eerste dag waarin ze open waren voor publiek (DHFOTO).Kok Jeroen Hensen en Margreet Dronkers maken verse  steengebakken pizzas (DHFOTO).Duurzaam
“Het hele gebouw is duurzaam gebouwd van duurzame materialen en we hebben zelfs zonnepanelen om ons stroomverbruik geheel of gedeeltelijk duurzaam op te wekken. Luxe toiletten, gewoon op het riool aangesloten, een prachtig terras met veel glas om vooral dat unieke zicht op de zee te behouden.”

De keuken heeft nieuwe apparatuur met een oven waarmee steengebakken verse pizza’s gemaakt kunnen worden. Jeroen Hensen is als kok gekomen. De kaart is niet te vergelijken met de oude situatie, onder andere uitgebreid met verschillende plankjes, fingerfood en tapas. “Alles vers, een goede kwaliteit en betaalbaar”, aldus Dronkers die verder nog vol plannen zit voor de toekomst.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

DH Foto is een van de vaste fotografiepartners van Den Helder Actueel. Het bedrijf, gevestigd in Den Helder, verzorgt al jaren met grote regelmaat de foto's bij op de site geplaatste artikelen.

Lees ook:

1 reactie

  1. Bodelo

    Kijk, dit is toch veel leuker om te lezen dan al die vervelend nieuwsberichten? Ik wens jullie heel veel succes in een werkelijk prachtig geworden Citadel!

Reageren is niet meer mogelijk.