DHA-A leader
DHA-A leader

Eindelijk een Subway in Den Helder!

Wethouder Pieter Kos opent de nieuwe Subway in de Beatrixstraat (Van Eis Foto).Den Helder – Onder grote belangstelling heeft wethouder Pieter Kos zaterdag om elf uur het veelbesproken filiaal van Subway geopend. De winkel werd volgens Kos geopend op de mooiste plek die het zich maar kon wensen.

“Een aanwinst voor Den Helder”, sprak Kos bij het doorknippen van het lint. “Den Helder is natuurlijk een spannende stad om te ondernemen, maar de Subway hoort hier ook. En de locatie is super, want deze wordt alsmaar beter en mooier met alle vernieuwingen”, vervolgde hij. “En nog een groot voordeel, de zaak is op zestig meter van mijn huis”, voegde hij er lachend aan toe.

John en Nancy Hermeler zijn van Amerikaanse afkomst en stonden al van even na negen uur te wachten totdat ze naar binnen mochten. Ze zijn ook de eerste klanten in de Helderse vestiging. “ It’s about time!”, zegt John als we vragen wat hij van de komst vindt van de broodjeszaak. Hij vervolgt: “Het is gezond eten en ik hecht erg veel waarde aan hygiëne en je kan zien dat dat hier op orde is. Dat is voor mij een grote overweging om ergens te gaan eten.”

 John en Nancy Hermeler zijn de eerste klanten (Van Eis Foto).Stukje thuis
Samen met zijn vrouw is hij gepensioneerd en ze komen uit Arizona. Hermeler: “Ik heb familie in Den Helder, vandaar. Maar ik ben erg blij met deze Subway, we gaan zeker eenmaal per week.” “En misschien wel twee keer!”, vult zijn vrouw Nancy aan. “Het is toch een stukje ‘thuis’.”

Marcel Boots uit Venhuizen is de franchisenemer die zijn geluk beproeft in Den Helder. “Ik heb een seizoensplek gehad op een camping in Callantsoog, dus ken deze stad redelijk goed. Nadat ik met een regeling bij mijn vorige werkgever vertrok, wilde ik iets voor mezelf doen waar ik mensen tevreden kan stellen. Waarom een Subway? Thuis met feestjes vond ik het altijd erg leuk eten te bereiden, bijvoorbeeld in buffetvorm. Ik sta echt te genieten nu.”

Op de hoek van de Beatrixstraat is Den Helder een Subway rijker (Van Eis Foto).Niet naar Schagen!
Wethouder Kos: “Wij van het college vinden het ook geweldig. Eerst was er natuurlijk sprake van de Gamma, daar werd geen toestemming voor gegeven. Iedereen had eigenlijk de hoop al opgegeven en is nu blij verrast. Mensen hoeven nu niet meer naar Schagen en dat doet me goed.”

Boots is niet bang dat zijn avontuur in Den Helder van korte duur zal zijn. ”Subway is al een gevestigde naam in Nederland en als franchise staat er een grote organisatie achter je. Ze begeleiden je erg goed. Nee, wij gaan hier niet weg. Misschien in de toekomst een tweede vestiging zelfs. Daarom heb ik deze ook Subway centrum genoemd”, zegt hij zelfverzekerd.

Concept
John en zijn vrouw genieten ondertussen van hun broodje. Boots legt kort het concept uit: “Heel simpel, de klant krijgt wat hij vraagt. Wil je meer sla, dan krijg je meer sla. We hebben verschillende broodjes en veel keuze in beleg. Daarbij acht verschillende groenten die dagelijks vers gesneden worden. Ik weet nog een voordeel van de Subway”, roept John. “Je hoeft niet te betalen voor een toiletbezoek!”

De Subway, op de hoek van de Beatrixstraat, is zeven dagen per week geopend tot zeven uur ’s avonds en op koopavond tot negen uur. Klanten kunnen al om half tien terecht, behalve op zondag en maandag, dan is de zaak vanaf 11.00 uur open.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

6 reacties

    1. RB

      ja hier ben ik het ook mee eens, een aanwinst voor Den Helder, hoop voor ze dat het aanslaat en een succes wordt

Reageren is niet meer mogelijk.