DHA-A leader
DHA-A leader

Beter voor Den Helder nieuwe fractie in gemeenteraad

De raad van Den Helder telt weer 12 officiële fracties (archieffoto DHFOTO).Den Helder – “Beter voor Den Helder”. Dat is de nieuwe naam van de Stadspartij 2.0. De vijf uit de fractie en partij gezette raadsleden gaan onder deze naam verder, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Het verkiezingsprogramma van de Stadspartij blijft leidend voor de vijf, zo laten ze weten. “Op dat programma en op die uitgangspunten zijn we immers in de raad gekozen.” De vijf raadsleden van “Beter voor Den Helder” zijn Carlo Assorgia, Paul Koopman, Marcel de Knijf, Joke Vorstman en Daniëlle Pater. Enkele weken geleden werden ze door de fractie van de Stadspartij uit de fractie gezet, vorige week volgde zelfs voor vier van hen verwijdering uit de partij. Pater had begin dit jaar zelf al haar lidmaatschap opgezegd.

De vijf wisten de naam vorige week al, maar wilden die pas openbaar maken zodra al het papierwerk, waaronder inschrijving bij de Kamer van Koophandel, was geregeld. “Anders loop je het risico dat anderen er snel met je naam vandoor gaan.”

Assorgia heeft de nieuwe fractie vrijdagochtend ‘ingeschreven’ op het stadhuis. De gemeenteraad van Den Helder telt twaalf fracties.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

29 reacties

 1. Kees de Jager

  Den Helder telt nu 12 fracties, waarvan 7 oppositie. Ik weet een naam voor de gezamenlijke oppositie: De BGVBOCV partij. Die afkorting staat ook voor een goed motto: Beter Groen, Vrij, Behoorlijk, Onafhankelijk, Christelijk en met Verre mootjes 😉

  1. D.A.

   Als de 12 fracties nu alle samen werken & denken, kan het mogelijk het verschil maken. Of ze maken een mega fractie: ” Dat snappen we toch niet in Den Helder ” ( D.S.I.D.H.),mogelijk kan het wel na de verkiezingen waar worden. Deze lokale politiek is niet vreemd bij ego – centrische personen, daarom splitst men,……………… en ze vergeten het belangrijkste punt: de generatie na ons wil graag ook een toekomst.

  2. jonathan

   Gezamenlijke oppositie is onzin. Jouw partij Groenlinks moet gewoon oppositie voeren oa tegen eigen Groenlinks wethouder. Raar gezicht.

  3. Anton Hagen

   Welke leden of ex leden van de Stadspartij zullen nu nog ,,gezellig” en vorkje mee mogen komen prikken in het restaurant van de heer Assorgia??
   Selectie aan de deur?? 🙂

 2. Dick Berts

  Vanuit de psychologie is bekend, dat logo’s, credo’s, wapenspreuken en namen, door organisaties vaak gekozen worden om een zwakte in zichzelf te overschreeuwen. Beroemde voorbeelden; de wapenspreuk “Ik zal handhaven” van een land dat zijn wetten vrijwel nooit handhaaft. En “Eendracht maakt macht” als wapenspreuk van Belgie, het meest verscheurde land ter wereld. Vanuit dit perspectief is “Beter voor Den Helder” een perfect gekozen naam.

 3. Jonathan

  Beter voor Den Helder wordt bij de raadsverkiezingen van 2018 veruit de grootste partij. De onlangs gehouden peiling wees daar al op.

  1. Gertjan

   Ik wacht nog op de partij “Nog Beter voor Den Helder” of liever “Beste voor Den Helder” dan ga ik daar op stemmen.

  2. Bodelo

   Tja, we weten hoe het vergaan is met de veruit grootste partij bij de vorige verkiezingen …………

   1. Fred

    Die stonden binnen de kortste keren met een volle luier bij de vorige coalitie op de stoep voor schone billetjes.

 4. Jacques van Velzen

  Beter voor Den Helder….Tja…Ik kan mij zoveel meer bedenken wat beter voor Den Helder zou zijn. Ze hebben ruimschoots bewezen dat zij dat in mijn optiek niet zullen zijn. Ik vond het verschrikkelijk wat er in de Stadspartij is geschiedt. En Reenders en consorten hebben dat uiterst onhandig vormgegeven.Maar dat geldt tevens voor de inmiddels genoemde Beter voor Den Helder club. Het zou pas Beter voor Den Helder zijn geweest, als ze zich zouden terugtrekken uit de Politiek. Maar goed dat is slecht’s mijn mening.

 5. RUNDU

  of ze beter voor den helder zijn zal de tijd uitwijzen voor nu hebben zij zich gehouden aan wat ze de kiezers beloofde

 6. strandloper

  Beter voor Den Helder heeft mijn sympathie. Zij hebben zich volledig ingezet voor het oorspronkelijke programma van de Stadspartij en daarmee hun kiezers aan zich gebonden. Dat verdient waardering. De Stadspartij daarentegen nam het niet zo nauw met hun verkiezingsbeloften. Zij veranderden van uitgangspunten die klaarblijkelijk naadloos aansloten bij de vorige verguisde “regering”. De heer Reenders ervaarde na het afzetten van diverse raadsleden een weldadige rust in de vergaderingen. Kenmerkend voor gepensioneerden, waar het bestuur en de fractie van de huidige Stadspartij, in ruime mate is voorzien. Rust zullen zij zeker krijgen als wormvormig aanhangsel van de thans regerende partijen.

   1. flipfluitketel

    20-okt-2015 geen toeval denk ik als “beter voor den helder” een wethouder gaat leveren denk ik de naam te kunnen raden 🙂

    1. Kees

     Flip ze gaan geen wethouder leveren. En zo ja. Dan moet er nog gestemd worden in de raad. Zou Geurt dat redden denk niet.

 7. Els

  Meneer Geurt Visser is dus eigenaar van de domeinnaam gemeentebelangendenhelder deze is op 9 juli officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Samen met Wiek Gorter (zoon van Stadspartijraadslid Joke Vorstman en Dirk Gorter, oud-raadslid voor Leefbaar Den Helder) is hij oprichter van Gemeentebelangen Den Helder. Daarnaast is de heer Visser de eigenaar van domeinnaam naam betervoordenhelder.nl en in die partij zit dan weer de Joke Vorstman! Ik weet het niet zeker, maar iets zegt mij dat Geurt Visser nog niet klaar is in Den Helder.

 8. jonathan

  Ik denk dat die eenpotnat partij van vvdd66cdapvda die nu het college in Den Helder vormen helemaal weggestemd wordt Door de kiezers.En wie er wethouder wordt valt nu niet te zeggen. In ieder geval komen Kos en van Dongen niet terug omdat de Stadspartij gaat verdwijnen. Nou ja misschien een zeteltje.

 9. strandloper

  Hoe dan ook, tijd voor een regeringscommissaris die nieuwe verkiezingen regelt en een fusie met Hollands Kroon. Den Helder bestaat dan niet meer en de nieuwe naam na de fusie wordt Top van Holland.

 10. Sigmund

  Els ziet het helder. Sinterklaas bestaat niet, en dit soort toeval evenmin. Het komt allemaal uit de koker van die Raspoetin aan de Molenstraat!

Reageren is niet meer mogelijk.