DHA-A leader
DHA-A leader

Gerrit van Mullem nieuwe Dorper van het jaar

Gerrit van Mullem nieuwe Dorper van het jaar (foto: Cor Buschman).Julianadorp – De vijfde en voorlopig laatste Dorper van het Jaar is Gerrit van Mullem. De Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit, organisator van de verkiezing, maakte dit zaterdagmiddag bekend op het Loopuytpark in het dorp. Van Mullem is een bekende in het dorp en is al jaren op vele fronten actief.

Hij is nog steeds medeorganisator van de Ronde van Julianadorp, maar in 2009 was hij al voorzitter van de stichting 100 jaar Julianadorp. Ook is hij nog bestuurslid van de sporthal in Julianadorp. En hij is ook nog eens geboren in het dorp.

Van Mullem is voorlopig de laatste Dorper van het jaar, want de eerstvolgende Dorper die geëerd gaat worden, zal dat pas in 2020 beleven. De Culturele heeft immers besloten voortaan eens per vijf jaar een eredorper te benoemen. Van Mullem is gekozen door een onafhankelijk jury van buiten het dorp, namelijk uit Amsterdam. Er waren dit jaar acht genomineerden. Mary Romar, de Dorper van 2014, mocht de prijsuitreiking doen.

De tegel van Gerrit (foto: Cor Buschman).Achter de schermen
“Julianadorp heeft heel veel betrokken inwoners die zich op diverse fronten inzetten om het dorp levendig te houden”, zo staat in het juryrapport te lezen. “Gerrit van Mullem is er in geslaagd om Julianadorp op een positieve manier in het nieuws te brengen. Gerrit is achter de schermen bij diverse verenigingen altijd druk werkzaam en motiveert andere mensen om dat ook te doen.”

Buiten het dorp kennen ze Gerrit van Mullem ook. Zo is hij actief bij D.O.K. in Den Helder, waar hij dikwijls optreedt als speaker. Dat speakeren ligt hem wel, onlangs praatte hij tijdens het Julianadorper Power Festival de hele dag aan elkaar. Zelfs tijdens de Springfair en de Kermis in Julianadorp kunnen ze rekenen op de inzet van Van Mullem. Al deze zaken bij elkaar opgeteld was genoeg om de jury te laten besluiten dat hij gekozen moest worden tot de Dorper van 2015.

Tekst en foto’s: Cor Buschman

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook: