DHA-A leader
DHA-A leader

Renovatie speeloase ’t Kraaiennest start deze week

Het ontwerp voor de speeloase 't Kraaiennest.Den Helder – “Het is zover!”, meldt de gemeente enthousiast per brief aan omwonenden van speeloase ’t Kraaiennest. Deze week gaat namelijk de langverwachte renovatie van de speeltuin van start.

Als eerste worden er wat opruimwerkzaamheden verricht, zoals het verwijderen van het hekwerk en de oude speeltoestellen. Daarna zullen de nieuwe speeltoestellen geplaatst worden. Dit kan echter niet in één keer gebeuren, maar terloops in de komende weken. Naar verwachting zullen de werkzaamheden worden afgerond in week 50.

Het plan voor de renovatie is samen met kinderen die gebruik maken van de speeltuin gemaakt. In het plan is rond het thema zee een verbeterde spelindeling gemaakt en is een aantal nieuwe speeltoestellen uitgezocht. Dit zijn onder andere een nieuwe glijbaan, twee klimtoestellen, een vogelnestschommel en een duikelrek.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

 1. Danny

  Ik zou persoonlijk het Kraaiennest nog verder uitbreiden tot een lokaal speelpark dat draait met vrijwilligers. Kijk bvb naar speeltuin OKB (Ons Kinder Belang) in Alkmaar. Dat is zomers een groot succes voor zowel lokale inwoners als toeristen met kinderen. Als je iets wil doen, doe het dan goed…. gemeente! (en met toezicht vanwege de jonge vandalen van hedendaags)

  1. Bodelo

   Het idee is goed Danny, maar de gemeente kan dit onmogelijk initiëren. Het zal vanuit de bewoners moeten komen.

   1. Danny

    Ik weet het @Bodelo.. maar heeft de gemeente zo ver nagedacht? Of een oproep geplaatst? Ik weet 100% zeker dat iedereen enthousiast zou zijn. En geloof mij… als dat niet gebeurt zal het niet zolang duren voordat de speeltuin verwaarloosd of misschien wel vernield wordt. Leer mij de jeugd van tegenwoordig kennen…

    1. Bodelo

     Danny je draait het om. Als de bewoners contact zoeken met de wijkconciërge dan ben ik er van overtuigd dat de gemeente (bij een goed plan) medewerking verleent.
     Een oproep plaatsen is niet des gemeente.

Reageren is niet meer mogelijk.