DHA-A leader
DHA-A leader

Schrijfmarathon Amnesty in Helderse bieb

De Helderse bieb doet mee aan de schrijfmarathon van Amnesty (foto: Amnesty).Den Helder – Donderdag 10 december is de Dag van de Mensenrechten. Die dag worden overal ter wereld brieven geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in de centrale bibliotheek van Den Helder kan men tussen 10.00 en 17.00 uur meedoen aan de schrijfmarathon van Amnesty International.

“Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt”, stelt Kopgroep Bibliotheken. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. In 2014 schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.”

De centrale bibliotheek is te vinden aan het Bernhardplein 76 in Den Helder.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: