DHA-A leader
DHA-A leader

Actuele reisinformatie bij bushaltes

Actuele reisinformatie bij bushaltes.Den Helder – Sinds deze week zijn bij flink wat bushaltes in Julianadorp en Den Helder de nieuwe, moderne displays met actuele informatie over de bussen geplaatst. Ze zijn onder meer te vinden bij verschillende haltes in het dorp, maar ook bij Station Zuid, het stadhuis en het Gemini Ziekenhuis.

De displays worden sinds kort geplaatst in Noord-Holland op initiatief van de provincie. De haltedisplays zijn uniek in Nederland, omdat ze naast actuele reisinformatie ook zijn uitgerust met een audiovoorziening voor slechtzienden én een stoplamp. Daarmee kan de reiziger ook in het donker de aandacht van de buschauffeur trekken. Ook zijn de haltedisplays duurzaam, de energie komt van zonnecellen. De displays worden geplaatst bij haltes met meer dan 20 instappers per dag.

Bij de bushalte waar een dergelijk nieuw display staat, kan de reiziger nu voortaan direct zien of de bus nog moet komen of al is geweest. Van de eerste drie buslijnen die nog moeten komen is via het display af te lezen over hoeveel minuten deze vertrekt. De tijden worden actueel bijgehouden, dus als er vertraging is, is dit direct te zien.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: