DHA-A leader
DHA-A leader

KNRM assisteert teruggekeerde Nordlys

De Joke Dijkstra schiet de Nordlys te hulp.Den Helder – De vrijwilligers van de KNRM reddingboot Joke Dijkstra werden woensdag gealarmeerd door de Kustwacht met de melding dat een vaartuig water maakte. Het ging om het zeilvrachtschip de Nordlys, dat voor anker lag te wachten op de bestelde sleepboot. Er bleek erg veel water in het schip te staan.

“Het leek er op dat de handmatige lenspomp het wel bij kon houden, maar voor de zekerheid werd er toch maar om een reddingboot gevraagd”, zo meldt de KNRM. “Snel werden een paar KNRM bemanningsleden en een bergingspomp overgezet om de Nordlys bemanning te assisteren.”

Gelukkig bleek de waterinstroom beperkt te blijven en kon het motorloze schip anker op gaan en door de Joke Dijkstra naar de haven gesleept worden. Daar kon de sleep weer overgegeven worden aan de inmiddels gearriveerde sleepboot. De Nordlys keerde deze week terug in thuishaven Den Helder, nadat het onlangs nabij Frankrijk zwaar beschadigd raakte.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: