DHA-A leader
DHA-A leader

Zwemmers Zeemacht op drie fronten actief

Amber van der Kruk behaalde met haar PR op de 100 meter rugslag de IPC limiet voor het NJJK. Den Helder – De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren dit weekeinde actief op drie fronten: bij het ZuyderZee MasterCircuit in Lelystad, het sterk bezette Martinez Cup in Amsterdam en de ZV de Zaan Limietwedstrijd in Zaandam. Bij deze wedstrijden werden in totaal achttien persoonlijke records gezwommen.

Het persoonlijke record van Simone Anvelink op de 400 meter vrije slag was sneller dan de limiet voor de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen. Amber van der Kruk behaalde met haar PR op de 100 meter rugslag de IPC limiet voor het NJJK.

Zaterdag bij de Martinez Cup slaagde Amber van der Kruk er in om haar PR’s te verbeteren op de 50 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Op de 50 meter rugslag verbeterde Boyd Wijkman zijn PR, terwijl Simone Anvelink op de zware 200 meter vlinderslag er een halve seconde van af haalde. Op het ZuyderZee Master Circuit zwom Annette van Dok ruim anderhalve seconde af van haar PR op de 400 meter wisselslag en een halve seconde van haar PR op de 100 meter rugslag.

Limietwedstrijd
Zondag bij de limietwedstrijd in Zaandam kwamen Amber van de Kruk en Simone Anvelink wederom in actie en behaalde daar hun NJJK limieten. Anvelink zwom ook een PR op de 200 meter vrije slag. Persoonlijke records waren er verder voor Michael van de Wal, Liam Wesemann (2x), Anouk vd Kruk, Kyra Wesemann, Marco van der Wulp, Boyd Wijkman, Kay Wijkman en Collin Schouten, die negen seconden van zijn PR op de 400 meter vrije slag afhaalde.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: