DHA-A leader
DHA-A leader

Ook Helderse politie ingezet rond potvissen Texel

Drukte rond potvissen op Texel (foto: Politie Den Helder).Den Helder – Hoewel de politie van Den Helder officieel niets van doen heeft met de stranding van de potvissen op Texel, zijn ze er deze week toch redelijk actief mee. Dat heeft alles te maken met de vele kijkers die naar het strand komen voor een foto van de dieren. De politie hield gisteren en houdt ook vandaag toezicht.

“Het zal u niet ontgaan zijn dat er vijf potvissen zijn aangespoeld op het strand van Texel. De dieren zijn inmiddels overleden maar liggen nog op het strand. Er wordt volop onderzoek gedaan naar de dieren”, meldt de Helderse politie via Facebook. “Omdat deze dieren niet dagelijks aanspoelen komen er veel mensen kijken. Wij als politie hebben hier verder vrij weinig mee te maken, maar door de grote toestroom van mensen is er woensdag de hele dag toezicht geweest op het strand ter hoogte van paal 12.”

De politie meldt dat de burgemeester van Texel een noodverordening heeft opgesteld voor dit stukje strand. “Dat houdt in dat wij de bevoegdheid hebben om mensen van het strand te sturen. Wanneer hier niet aan voldaan word kunnen we mensen aanhouden.” Het verzoek aan belangstellenden is om achter de linten te blijven staan, zodat er rustig onderzoek gedaan kan worden. “Ook vandaag zal er nog de gehele dag onderzoek gedaan worden naar de potvissen. Hierna zullen de dieren van het strand worden gehaald.”

Het is niet zo dat de politie 24 uur per dag aanwezig is. “We nemen wel regelmatig een kijkje en collega’s van ons zijn constant in de buurt, voor het geval hun hulp of inzet nodig mocht zijn”, zo laat de politie desgevraagd weten.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

3 reacties

  1. a.klomp

    volgens de telegraaf is er ook eentje aangespoeld bij de haven van den burg? wat een sukkels.

Reageren is niet meer mogelijk.