DHA-A leader
DHA-A leader

Jongeren en bedrijven in Den Helder samen ambitieus

Jongeren en bedrijven in Den Helder samen ambitieus.Den Helder – De jongeren van Dream2Work houden 17 februari om 20:15 uur een interactieve bijeenkomst over jongeren en de arbeidsmarkt in Den Helder. Die bijeenkomst vindt plaats in de centrale bibliotheek van Den Helder.

De arbeidsmarkt verandert. Flexibel werken en nieuwe vaardigheden leren zijn belangrijk. Hoe kunnen jongeren en bedrijven hierop inspelen om kansen voor elkaar te vergroten? Belangrijk is dus: hoe vinden bedrijven gemotiveerde jongeren met talent en hoe vinden jongeren uitdagend werk dat bij hen past?

“We zijn op zoek naar jongeren onder de 23 jaar met 10 jaar werkervaring”, overdrijft de organisatie de gemiddelde vacature. “Het is wat overdreven, maar het komt voor en hieruit blijkt dat werkervaring belangrijk is. Hier zit ook onze kans. Want jongeren leren vooral over zichzelf en over de richting die ze op willen door werkervaring, in betaald en onbetaald werk. Door co-creatie tussen jongeren, maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen ervaringen en frisse ideeën elkaar vinden. En worden we samen ambitieus.”

Arbeidsmarkt
Tijdens de bijeenkomst vertellen jongeren van Dream2Work vanuit eigen ervaring en laten daarmee zien hoe belangrijk het is om bewust te worden van de veranderingen en kansen op de arbeidsmarkt. Samen met het publiek wordt gebrainstormd over de vraag hoe de samenwerking met jongeren kan worden versterkt en wat jongeren moeten weten over de kansen op de arbeidsmarkt in Den Helder. “Jongeren zijn de toekomst van Den Helder! Doe met ons mee!”

De bijeenkomst is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via de website van de bibliotheek!

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: