DHA-A leader
DHA-A leader

Nieuw OK-complex naar Den Helder

De staalconstructie voor het nieuwe complex (aangeleverd).Den Helder – Het nieuwe OK-complex van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder begint vorm te krijgen. De fundering en de staalconstructie zijn gereed, volgende week komen de OK-units naar het ziekenhuis aan de Huisduinerweg. Dit brengt overlast met zich mee voor patiënten en bezoekers.

Het nieuwe OK-complex wordt opgebouwd uit 30 units van 6 x 3 meter. Deze units worden per dieplader vanuit Beuningen over de weg naar Den Helder getransporteerd. In Den Helder worden ze bij aankomst direct op hun plek gemonteerd met behulp van een grote hijskraan. In de weken erna worden de operatiekamers verder ingericht. De verwachting is dat de operatiekamers in juni operationeel zijn.

In de week van 22 tot 29 februari is het aantal beschikbare parkeerplaatsen minder. Het aan- en afrijden van de diepladers kan ook zorgen voor enig oponthoud. Verkeersregelaars begeleiden deze week het verkeer op het terrein. Daarnaast treft het ziekenhuis maatregelen om zo veel mogelijk parkeergelegenheid te creëren voor patiënten en bezoekers.

Impressie van het nieuwe OK-complex van het ziekenhuis (aangeleverd).OK-complex
Het nieuwe OK-complex sluit aan op de bestaande afdeling op tweede verdieping. In de afgelopen periode is de bestaande gevel hiervoor aangepast. De staalconstructie is gefundeerd, op zijn plek gehesen en op maat gemonteerd. De vier nieuwe operatiekamers komen in de plaats van de huidige operatiekamers. Deze krijgen in de toekomst een andere functie ter ondersteuning van het OK-complex. De OK-units zijn afkomstig van een OK-complex die eerder dienst deed bij een Universitair Medisch Centrum in België. Steeds vaker worden dergelijke units gebruikt voor tijdelijke of semi-permanente huisvesting ten behoeve van hoogstaande medische behandeling en diagnostiek.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: