DHA-A leader
DHA-A leader

Allerlaatste lezing in bieb gaat over de Passie

Kunsthistorica Braamhorst (rechts) vertelt in de bieb over de Passie.Den Helder – Nog een keer opent de bibliotheek aan het Bernhardplein haar deuren voor een lezing, daarna start de verhuizing naar het nieuwe gebouw. De eerstvolgende lezing na 16 maart vindt plaats in het eigen theaterzaaltje “Zaal 7” van de nieuwe bieb. Aan Karin Braamhorst de eer de aller-, allerlaatste lezing aan het Bernhardplein te verzorgen.

Woensdagavond 16 maart, anderhalve week voor Pasen, vertelt kunsthistorica Braamhorst in de centrale bibliotheek van Den Helder op welke wijze het lijden van Christus door verschillende kunstenaars in beeld is gebracht en hoe thema’s van de Passie in de kunst terug te vinden zijn.

De Passie speelt zich af in de periode van de Intocht in Jeruzalem tot aan de Kruisiging op Golgotha. Het is verrassend hoe deze overbekende verhalen ons nieuwe inzichten en ervaringen kunnen bieden. Nagenoeg iedereen heeft wel eens oog in oog gestaan met een schildering van de kruisiging. En wie kent niet “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci?

Trouw, twijfel en angsten
Deze lezing gaat op zoek naar de emotionele en spirituele diepte van deze thema’s. Het publiek ziet hoe kunstenaars de trouw, de twijfel en angsten van Petrus verbeelden en de ontsteltenis van de discipelen toen ze getuige waren van de arrestatie.

Karin Braamhorst is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel. De avond wordt in samenwerking met de Helderse Volksuniversiteit georganiseerd.

Kunstlezing op woensdag 16 maart in de centrale bibliotheek van Den Helder, Bernhardplein 76, aanvang 20.15 uur, toegang € 8,50 inclusief koffie/thee. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: