DHA-A leader
DHA-A leader

Opschoondag in centrum Den Helder

Het McDonald’s restaurant in het centrum doet 19 maart weer mee aan de Landelijke Opschoondag.Den Helder – Het McDonald’s restaurant in het centrum doet 19 maart weer mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. Medewerkers, leden van FC Den Helder en zoveel mogelijk buurtbewoners steken de handen uit de mouwen om de buurt op te ruimen. Daarmee vraagt het restaurant aandacht voor het verminderen van zwerfafval.

Tijdens de Landelijke Opschoondag vragen bedrijven, organisaties en gemeenten door het hele land aandacht voor zwerfafval. Ook McDonald’s restaurants zetten zich die dag extra in om zwerfafval in hun directe omgeving aan te pakken. Manu Steijaert, algemeen directeur van McDonald’s Nederland: “Al onze medewerkers zetten zich dagelijks in om zwerfafval te beperken. Medewerkers ruimen meerdere malen per dag zwerfafval op, zowel op het terrein van het restaurant als in de directe omgeving. Wij zien het bestrijden van zwerfafval als een gedeelde verantwoordelijkheid van onze restaurants en onze gasten.”

“Helaas kunnen we niet voorkomen dat verpakkingen van onze producten niet altijd in de afvalbak belanden. Om te kijken op welke manieren we met elkaar zwerfafval verder kunnen reduceren, werken we daarom al jaren samen met de Stichting Nederland Schoon. Het blijft goed om hier aandacht voor te vragen. Ik ben dan ook trots dat zoveel restaurants en medewerkers dit jaar weer meedoen met de Landelijke Opschoondag.”

FC Den Helder
Richard Pach, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Den Helder Centrum, voegt toe: “Tijdens de Landelijke Opschoondag laten we zien hoe belangrijk zoiets eenvoudigs als opruimen is. Zaterdag 19 maart gaan we daarom met medewerkers en sportvereniging FC Den Helder het goede voorbeeld geven en samen de omgeving schoonmaken. Voor iedereen die mee wil doen verzamelen wij om 12:00 uur bij McDonald’s restaurant Den Helder Centrum.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

5 reacties

 1. dirk

  soms ligt het afval gewoon in de vijver of de bosjes er naast,mijn idee om werklozen of mensen met een taak straf dit te laten doen en het hele centrum ook meteen want het is echt niet normaal wat er voor troep er ligt,maar mischien zal meer van die blikvangers geplaast moeten worden,kijk maar eens bij de albert hein die liggen bezaaid met engergy blikjes

  1. Bodelo

   dirk, zie je die jongelui wel eens lopen met een grijze bak door het centrum in het weekend? Veelal pannenkoeken die een taakstraf hebben.
   Maar het beste is nog altijd; aanpakken bij de bron. Zorg dat er voldoende (lege) vuilnisbakken staan. Daardoor wordt de verleiding groot om deze te gebruiken. A-sociale naastgooiers zijn helaas niet te vermijden.

   1. Kees Jan

    Bodelo, je opmerking is richting de jongens die werkzaam zijn in de binnenstad is niet gepast.
    .
    De HOB heeft meerdere jongens ingehuurd om de binnenstad vrij te houden van afval. Dit is dan ook gewoon een weekend baantje voor die jongens.
    .
    Die zelfde jongens zorgen er in het weekend ook voor dat de vuilnisbakken geleegd worden. Wat overigens eigenlijk een taak is voor de gemeente.
    .
    Je hebt wel gelijk dat de bezoekers van de binnenstad, zich beter moeten gedragen en hun afval netjes deponeren in een afvalbak. En mocht er toch één vol zijn dan loop je even naar de volgende.

    1. Bodelo

     Kees Jan, ik heb begrepen dat dit vuilruimen ook onderdeel van “Halt” was.
     Wel ben ik het met je eens dat ik ten onrechte alle jongeren over 1 kam scheer, daarvoor excuses.

Reageren is niet meer mogelijk.