DHA-A leader
DHA-A leader

Ziekenhuis spreekt geruchten tegen

Ziekenhuis spreekt geruchten tegen.Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep reageert maandag via haar website op de berichten van afgelopen weekeinde, waarin gespoken wordt over de toekomst van het ziekenhuis in Den Helder als een “veredelde poli”. Een ex-specialist deed die uitspraak in de Helderse Courant. “Deze uitspraak willen we met klem ontkrachten.”

“We maken ons hard voor toekomstbestendige gezondheidszorg in de kop van Noord-Holland. Onderdeel hiervan is vanzelfsprekend acute (geboorte)zorg. De kwaliteit van onze patiëntenzorg staat hierbij centraal. De huidige investeringen in onze operatiekamers zijn het bewijs hiervan.”

Het ziekenhuis gaat verder nog in op het artikel uit de HC, waarin staat te lezen dat er een of twee dagen per week een KNO-arts in Den Helder is. “Ook deze uitspraak is feitelijk onjuist. Er is een volwaardige polikliniek KNO op locatie Den Helder. Er wordt vijf dagen per week spreekuur gehouden en KNO-operaties uitgevoerd.”

Aanleiding voor het artikel was een bijeenkomst georganiseerd door Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur. Die heeft enkele ex-specialisten uitgenodigd om de gemeenteraad bij te praten over de toekomst van het ziekenhuis in Den Helder.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: