DHA-A leader
DHA-A leader

1 April Marinemuseum: meisje in onderzeeboot

1 April: meisje slaapt in onderzeeboot (foto: Marinemuseum Den Helder).Den Helder – Het Marinemuseum verraste vrijdag haar Facebook-volgers met het bericht dat een vrijwilliger bij opening van het museum een 14-jarig meisje in de onderzeeboot Tonijn had aangetroffen. Het meisje wilde de eerste vrouw zijn die een nacht aan boord van een onderzeeboot zou doorbrengen. Het bericht werd enthousiast gedeeld en becommentarieerd. Een aantal volgers legde de link met de datum: 1 april.

Het bericht is inderdaad verzonnen en het meisje ook, zo laat het museum weten. “Zij is een van de hoofdpersonen in het marineverhalenboek dat eind juni bij uitgeverij Kluitman verschijnt. Het boek getiteld “Alle Hens! Stoere marineverhalen” laat kinderen op een leuke manier kennismaken met gebeurtenissen uit de Nederlandse marinegeschiedenis van 1488 tot nu. Het auteurscollectief van gerenommeerde kinderboekenschrijvers staat garant voor 17 verhalen, die zijn opgehangen aan een object uit het Marinemuseum.

De objecten vormen de link naar de historische werkelijkheid. Verder zijn de verhalen steeds geschreven vanuit het perspectief van kinderen (en een scheepshond): spannend, humoristisch en soms ontroerend. Kinderboekenauteur Marcel van Driel zet het topstuk van het Marinemuseum, de onderzeeboot Tonijn, in de schijnwerpers met het prachtige verhaal over de 14-jarige Najiba die zich laat insluiten in de onderzeeboot. Hoe het afloopt ? Dat is vanaf 22 juni te lezen in het boek “Alle Hens!”.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: