DHA-A leader
DHA-A leader

Kruispunt Ruyghweg wordt overzichtelijker

 De kruising van de Ruyghweg met de Fabrieksgracht wordt overzichtelijker, zo meldt de gemeente (DHFOTO).Den Helder – De kruising van de Ruyghweg met de Fabrieksgracht wordt overzichtelijker. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. Dit gebeurt naar aanleiding van een aantal (bijna) ongelukken na de reconstructie van de kruising eind 2015.

“Met diverse aanpassingen willen we bereiken dat de verkeerssituatie voor vooral de fietsers duidelijker wordt. Zo wordt de belijning aangepast en komen er in de bocht attentielampen. Ook komt er een extra bord voor verkeer dat vanaf de Ruyghweg rechtsaf de Fabrieksgracht op rijdt.”

Na de reconstructie van de Ruyghweg, waarin ook de kruising met de Fabrieksgracht, is meegenomen bleek de gewijzigde voorrangssituatie voor de nodige verwarring te zorgen voor fietsers en auto’s. Na klachten van fietsers, bewoners en de Fietsersbond heeft de gemeente een oproep gedaan aan betrokkenen bij een (bijna) fietsongeval op deze plek, zich te melden. “Uiteindelijk heeft niemand zich gemeld, maar met de opmerkingen die wij ontvingen op deze oproep zijn we wel aan de slag gegaan”, aldus verkeerswethouder Jacqueline van Dongen.

Maatregelen kruispunt
Dit heeft geresulteerd in extra aanpassingen in de vorm van aan te passen belijning in de binnenbocht ter hoogte van nummer 31, haaientanden in de buitenbocht in combinatie met extra attentielampen en aanpassing van de bebording. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de tekeningen.

De aannemer verwacht uiterlijk medio mei van dit jaar de werkzaamheden af te kunnen ronden. Een en ander hangt af van de levertijden van de verschillende onderdelen. Daarnaast is het aanpassen van de markering weersafhankelijk.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. P. Renden

    ik zie ook regelmatig auto’s het stoepje meepakken van dat rare heuveltje in de bocht. Je kan er op wachten dat dat ook een keer fout gaat.

Reageren is niet meer mogelijk.