DHA-A leader
DHA-A leader

Van Amstel redt opnieuw migranten

Het migrantenbootje op zee (foto: Ministerie van Defensie).Den Helder – Zr. Ms. Van Amstel heeft zaterdag 150 migranten aan wal gezet in het Siciliaanse Porto Empedocle. De marine haalde ze van een bootje dat al vijf dagen op zee was. Het vaartuigje werd afgelopen donderdag, op 104 mijl ten zuidwesten van Griekenland, ontdekt door een maritiem patrouillevliegtuig van Frontex. Zr. Ms. Van Amstel ging er vervolgens heen, maar kwam aan in het donker.

Na inspectie bleek de situatie stabiel genoeg om de migranten uit veiligheidsoogpunt pas bij het ochtendgloren naar de Van Amstel te halen. Wel hield de marine het bootje gedurende de nacht nauwlettend in de gaten. Met een snelle rubberboot, een zogenoemde RHIB, zijn de migranten naar het multipurposefregat gebracht. Het ging om drie kinderen, 21 vrouwen, onder wie 1 zwangere, en 126 mannen. Het migrantenbootje is gezonken.

Het is de derde reddingsactie van de Van Amstel-bemanning in tien dagen. Op 14 juni zijn 197 mensen van een zinkend schip op de Middellandse Zee gehaald. Een dag later werden 244 migranten gered. Ook zij zaten op een zinkend schip, op 80 mijl ten zuidwesten van Griekenland. Nederland draagt bij aan Frontex met border security teams, marineschepen, kustwachtvliegtuigen en marechausseepersoneel.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

6 reacties

 1. Lex

  Weer 150 gelukzoekers die in europa een beter leven op willen bouwen op de kosten van de overheden waar ze terecht komen. Dus de belastingbetalers van dat land kunnen zich daar in het zweet werken.

  Laten we zeggen dat van de die 150 vluchtelingen 50 mensen echt gevlucht zijn voor de oorlog, dan komt de rest hier voor economische redenen.

  Nu ze nier meer via Turkije kunnen, gaan ze hun leven weer wagen op zee voor een beetje geluk.

  De meeste voldoen niet aan de criteria en zullen als het goed is weer worden terug gestuurd. “Als het goed is en gehandhaafd en gehandeld word.

  Laten die gelukzoekers “die dus niet gevlucht zijn voor oorlog” een toekomst desnoods met hulp opbouwen in hun eigen land.

  In europa hebben we al meer dan genoeg gelukzoekers in de bijstand.

  1. Kees Jan

   Terug gestuurd? Nee hoor, de asielzoekers die voor de Europese grens hun paspoort uit geboorteland weggooien worden niet meer terug gestuurd. Ze mogen hier ook niet blijven, maar met de meeste van die landen is geen uitleveringsmogelijkheid. Ze belanden illegaal in Nederland, en uit het zicht van IND.
   .
   Die zelfde gelukzoekers weten dat ze zodra ze in Nederland aankomen dat ze zich moeten voortplanten. Immers Nederlanders vinden het zielig om kinderen uit te zetten. Daarom komen die linkse partijen ook iedere keer met dat bespottelijke kinderpardon.
   .
   Het is de verantwoording van de ouders die kinderen te nemen in een vreemd land, als zij hier mogen blijven is het pech voor hun kinderen. En zullen ze zich moeten aanpassen in land van herkomst.
   .
   De echte vluchteling, de mensen uit Syrië worden eerder uitgezet dan al die gelukzoekers. Deze mensen zijn op de vlucht voor oorlog en hebben meestal wel wat papieren meegenomen. De grenzen moeten dicht voor alle gelukzoekers. Laat alleen nog mensen uit Syrië binnen en geef hem een tijdelijke verblijfsvergunning, tot hun land weer in vrede kan leven.

  2. Judge X

   De meeste mensen die vanuit Libië de Middellandse oversteken,komen uit donker Afrika en zijn (buiten de Eritreeërs) economische vluchtelingen.
   Syriërs vluchten hoofdzakelijk in noordelijke richting via Turkije naar west Europa.
   Feitelijk zou men makkelijker via een kortere weg in zuidelijke richting,naar hun rijke geloofsgenoten in Saoedi-Arabië kunnen vluchten; maar deze houdt zich liever bezig met het investeren van hun geld,in de bouw van Moskeeën op ons ‘grondgebied der ongelovigen’ .
   ‘Onze leiders’ en hun volgelingen tuinen er met open ogen in; in dat mooie vluchtelingenverdrag van 1951 dat nooit door enig Islamitisch georiënteerd land werd ondertekend,maar al wel meer dan 65 jaar door ” het enige echte geloof ” werd bestudeerd als kans om de gehele wereld te Islamitiseren.
   Gefeliciteerd !!!
   ———————————————————————————————————–
   nos.nl/nieuwsuur/artikel/2064489-waarom-nemen-rijke-golfstaten-amper-vluchtelingen-op.html?title=waarom-nemen-rijke-golfstaten-amper-vluchtelingen-op

 2. Fred

  De van Amstel, vaart daar ook niet gratis. Die vaart daar op jou en onze belastingcenten. Dus indirect betaal jij nu ook al aan de “redding” van de vluchtelingen.

 3. Lex

  Ja Fred en dat geld kan wel beter besteed worden aan de ouderenzorg, politie en veiligheid.

  Tijd voor een ander kabinet met een radicaal ander beleid een PVV beleid.

  Tijd voor een kabinet Wilders1

 4. Sjaak

  Het ergste is nog dat vandaag de VVD PvdA D66 en GroenLinks het beheer over onze pensioenen aan de EU heeft overgedragen. U heeft dus Uw hele leven gewerkt voor het pensioen van mede Europeanen die er niet voor gespaard hebben.

Reageren is niet meer mogelijk.