DHA-A leader
DHA-A leader

PvdA: Recherche verdwijnt mogelijk uit Den Helder

PvdA: Recherche verdwijnt mogelijk uit Den Helder (archief, DHFOTO).Den Helder – Medio 2018 verdwijnt de recherche mogelijk uit Den Helder. Dat stelt de Partij van de Arbeid, die in vragen aan het college meldt “verontrustende berichten te hebben ontvangen”. Het recherchedistrict Den Helder zou moeten worden ondergebracht bij Alkmaar.

Van het college wil de PvdA weten of zij op de hoogte is van het voornemen van de leiding van de politie het recherchedistrict op te heffen en te centraliseren in Alkmaar. “Is het college door de korpsleiding tijdens de reguliere overleggen van de veiligheidsdriehoek hierover geïnformeerd? Is het college ook van mening dat het centraliseren van de recherche in Alkmaar slecht is voor de opsporingscapaciteiten in Den Helder? Op welke wetenschappelijke onderbouwing is deze centralisering van de recherche in Alkmaar onderbouwd?”

Andere vragen die de PvdA stelt: “De werkgelegenheid van hoog opgeleid personeel in Den Helder zal door het centraliseren verder teruglopen. Bent u het met ons eens dat dit niet goed is voor onze stad? Indien bovenstaande klopt is de gemeenteraad dan, in samenspraak met het college, in staat de plannen om de recherche te centraliseren tegen te houden? Is het college bereid om vanaf nu de raad volledig mee te nemen in haar acties en alle bij het college aanwezige informatie te delen met de gemeenteraad?”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

11 reacties

 1. Judge X

  Aan de Bastiondreef 2 begint het net als in het Gemini Ziekenhuis,onbehoorlijk hol te klinken.
  HAllo….Allo…allo…;
  SCHUILING…..HUiling….uiling…

  1. Rebel

   Zou zo maar kunnen zijn dat de burgemeester inmiddels een andere opdracht heeft ontvangen, namelijk het uithollen van alle voorzieningen in Den Helder om deze gemeente als hapklare brok op te dienen in een min of meer verplichte fusie.
   Destijds met het RAKC gebeurde dit al op kleine schaal. Nu wordt wat groter ingezet maar wel met dezelfde kunsten.
   Zo doen de dames en heren in de Tweede Kamer het ook. Eerst alles weggeven aan de EU om er vervolgens achteraan te reizen voor een mooi baantje daar.

   1. Jonathan

    Heel mooi verwoord. De burgemeester en zijn kornuiten maken zich liever druk over een nieuw ambtenaren paleis dan om de voorzieningen in Den Helder.

 2. Rene

  Het politie bureau kan ook wel naar Alkmaar je bent binnen een half uurtje in den helder als er wat loos is!!!!

  1. Judge X

   Er is in ieder geval wat met je loos,als je regelmatig probeert binnen een half uurtje van Alkmaar naar Den Helder te rijden.
   En als je deze riskante race langs het kanaal,op dagelijkse basis door politie (Alk. – DH) en ambulance (DH – Alk.) wil laten uitvoeren,dan klopt er als bestuurder (niet de chauffeur zijnde) ook iets niet onder de pan.
   Via bestuurder zonder stuurwiel,kom je al gauw weer terecht bij onze bestuurswetenschapper/-docent Koen Schuiling en de vragen: ‘wat heeft hij van zijn studie opgestoken en – probeert hij anderen te onderwijzen’ ?
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Koen_Schuiling

   1. Ziener

    Als elke keer door de media moet worden herhaald en bevestigd dat de burgemeester van Den Helder een autoriteit is op het gebied van bestuurs- en staatsrecht kun je ook de conclusie trekken dat men steeds krampachtiger anderen probeert te overtuigen. Kennis bewijst zich niet door elke keer te wapperen met je diploma’s maar kenmerkt zich in de praktijk door je handelen en daden.

 3. Joko46

  Dit gemeentebestuur begint een grote mate van overbodigheid te vertonen , misschien idd onderweg naar een fusie?

Reageren is niet meer mogelijk.