DHA-A leader
DHA-A leader

Brief over ziekenhuis aan zorgverzekeraars en NZa

Brief over ziekenhuis aan zorgverzekeraars en NZa.Den Helder – Na de brief aan de minister van Volksgezondheid heeft het college van Den Helder nu ook een brief over het ziekenhuis gestuurd naar de Nationale Zorgautoriteit en aan de twee belangrijkste (grootste) zorgverzekeraars in onze regio: VGZ en Achmea. Daarin wordt aandacht gevraagd voor de jongste ontwikkelingen binnen de NoordWest Ziekenhuis Groep en dan met name de locatie Den Helder.

Het college heeft deze week overleg gehad met de NZa en mede naar aanleiding van dat gesprek is besloten ook een brief te schrijven aan de zorgverzekeraars. “Daarmee hebben wij, binnen de context van het Nederlandse zorgstelsel, alle voor dit moment relevante instanties benaderd. De ziekenhuisgroep hebben wij hierin steeds betrokken. Over de uitkomsten wordt u door ons actief geïnformeerd”, zo schrijft het college aan de gemeenteraad.

In de brief aan de NZa en de verzekeraars benadrukt het college dat het Gemini tot de ‘gevoelige ziekenhuizen’ van ons land behoort, vanwege het feit dat het meest nabije andere ziekenhuis (Alkmaar) op 45 minuten reistijd ligt. “Daarnaast is Den Helder een gemeente met een extreme gevoeligheid vanwege het grote aantal risico-objecten op haar grondgebied en haar ligging nabij Texel. Voor de regio is het ziekenhuis in Den Helder, met 24/7 spoedzorg en acute geboortezorg, van groot belang.”

Het college doet een beroep op de aangeschreven instanties om ervoor te zorgen dat het Helderse ziekenhuis ook in de toekomst een volwaardig basis-ziekenhuis blijft, inclusief continue spoedzorg en de acute geboortezorg.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

7 reacties

 1. Judge X

  Ja de NZa is een héél betrouwbare instantie en als het fout loopt kun je het altijd weer laten onderzoeken door een ‘onafhankelijke commissie’ !
  Schuiling dé goochelaar met brieven,Noordwest Ziekenhuisgroep met z’n waardeloze convenanten en de Nederlandse Zorgautoriteit met z’n ‘emailverkeer’; het zal allemaal de zelfde ‘bagger in de beerput’ blijken.
  ——
  (Lees Title 6)
  archive-nl-2012.com/nl/g/2012-11-26_761246_7/Gemini-algemeen-Over-Gemini-Ziekenhuis-Organisatie-Raad-van-Bestuur/
  ——
  https://www.vn.nl/het-pak-van-gotlieb/

  1. Judge X

   Sorry,met https er voor werkt de 1e link wat makkelijker.
   ——
   Dit waren dus de plannen uit 2012 met het bijbehorende waardeloze convenantje (drie en een half jaar geleden) Bredero zei het al: ‘Het kan verkeren’.
   Het Gemini Ziekenhuis is een ondergeschoven kindje van het ‘Topklinische MCA’ geworden.
   Spreiden en concentreren bla bla ….; een idioot kan hier nog lezen wat zich voltrekt.
   De brieven van Schuiling dienen als zand in de ogen van de raad en is een strategie van ‘pappen en nathouden’.
   ——
   https://archive-nl-2012.com/nl/g/2012-11-26_761246_7/Gemini-algemeen-Over-Gemini-Ziekenhuis-Organisatie-Raad-van-Bestuur/

 2. Joko46

  Bedankt voor de link, Judge x,
  Je zou het haast vergeten, maar als je het weer leest, herken je duidelijke punten van overeenkomst met de gang van zaken bij nwz. Het lijkt wel een soort broederschap van managers zonder een greintje empathie. Deze lui kennen elkaar ook van netwerken als linkedin. Als je daar hulp van denkt te verwachten, zie ik het somber in.

 3. Ĺoes Vermeer-lagerveld

  Door nu pas een schrijven te zenden aan de Zorgverzekeraars en de NZA blijkt dat de heer Schuiling en het College goed zijn voor een cadeau, te weten: EEN BEWIJS van Onvermogen!!!! Door pas iets te doen nadat de Raad het College op zeer duidelijke wijze de les heeft gelezen over het niet of niet goed behandelen van dit belangrijke dossier heeft men iets ondernomen!! Wanneer dit direct was ģedaan, was het nooit zover gekomen dat nu de minister moet worden benaderd. etcetera. etcetera

 4. Anton Hagen.

  Als het kalf reeds( bijna) verdronken is gaat men vanuit Den Helder trachten de put alsnog te dempen!!
  Dit lukt echt niet meer hoor,geacht college!
  Mostert na de maaltijd dus.
  Het enige wat tegenwoordig nog telt is geld,plus de bonussen welke de bestuurders kunnen cashen omdat ze zo goed hebben bezuinigd over de ruggen van de patiënten!!

 5. Bodelo

  Uit meerjarenbeleidsplan van de ziekenhuisgroep; 3.5 Spreiden wat kan, concentreren wat moet; punt 4 & 5;
  Die basiszorg omvat naast electieve zorg ook 24/7 spoedzorg die vanuit bereikbaarheidsoverwegingen
  niet kunnen worden geconcentreerd. Deze spoedzorg is ondergebracht
  op locatie Den Helder en Alkmaar en is en/of wordt gecombineerd met een huisartsenpost
  op dezelfde locatie. Deze onderlinge samenwerking leidt tot kwaliteitswinst in de
  zorg. In 2018 wordt de spoedzorg op locatie Alkmaar overgeheveld naar
  Heerhugowaard. Omdat de opbrengsten van de beschikbaarheidfunctie op de locatie
  Den Helder ver achterblijven bij de kosten is een aanvullende externe financiering
  randvoorwaardelijk om deze functie te kunnen blijven bieden.
  5. Complexe spoedzorg die een multidisciplinaire 24/7 inzet vereist en waarbij
  intensieve bewaking van de patiënt nodig is, wordt waar mogelijk om kwalitatieve en
  doelmatigheidsredenen geconcentreerd in Alkmaar en in 2018 in Heerhugowaard.

  Er wordt nog gesproken over Heerhugowaard. Inmiddels weten we wat daar de status van is.

  Maar reeds in 2015 meldt de ziekenhuisgroep dat de basis spoedzorg gewoon in Den Helder blijft, echter dat de kosten hiervan wel een extra financiering vergen.
  Op basis van dit plan handelt het college. Het is derhalve niet verwonderlijk dat er vanuit het college niet eerder aan de bel is getrokken.

 6. scherpe ogen en oren

  De reactie te hebben gelezen vraag ik mij af of er niemand zich afvraagt waarom niemand praat over het feit dat de Burgemeester in de raadsvergadering heeft aangegeven dat de gemeente niets te vertellen heeft over het ziekenhuis.Je kan als Burgemeester heel populair roepen dat je je dood vecht voor het ziekenhuis en daarna zeg je dat je er niets over te vertellen hebt, dus volgens mij daarmee gelijk aangeeft dat je doodvechten een loze kreet is. Trouwens een volledig misplaatste opmerkingen van de Burgemeester want als hij dat echt wil of had gedaan dan had hij volgens mij nu dood moeten zijn. Niet dat ik de Burgemeester dood wens hoor maar hij is volgens mij al een paar jaar in slaap gevallen in zijn pluche stoel. Dus politiek gezien heeft hij met dit dossier ( en nog enkele, Stadhuis/ sociaal domein/ Rugby club) zijn politieke eigen graf al gegraven. Dus zich doodvechten is niet meer nodig.

Reageren is niet meer mogelijk.