DHA-A leader
DHA-A leader

Doek valt voor Last Minute Summer Event

Doek valt voor Last Minute Summer Event (archief, Van Eis Foto).Den Helder – Het Last Minute Summer Event gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie donderdag via de eigen website bekendgemaakt. De vergunning voor het feest op Fort Kijkduin kwam niet rond en ook bleek er minder subsidie beschikbaar. Al met al redenen voor de organisatie om de stekker eruit te trekken.

“Het is niet gelukt om in de korte periode die we hadden, het evenement LMSE2016 op een verantwoorde manier te organiseren”, aldus de organisatie. “Begin van dit jaar bleek dat het organiseren een bijna onmogelijke opgave zou zijn door het wegvallen van het grootste gedeelte van de subsidie. Na een lange zoektocht naar extra sponsoren en ondersteuning hebben we begin mei besloten te stoppen met het evenement. Na het melden van dit besluit, bleek er eind mei toch nog een mogelijkheid voor meer subsidie doordat andere evenementen kwamen te vervallen dit jaar.”

“Met deze zekerheid zijn we eind mei dan ook zo snel mogelijk aan de gang gegaan om een nieuwe locatie te vinden. Dit omdat de drainage van park Quelderduyn op diverse plaatsen niet meer werkt en de kans dat bezoekers met rubberlaarzen aan naar het evenement zouden moeten komen zeer groot zou zijn. Gelukkig waren er twee locaties zo vriendelijk om met ons om tafel te gaan en een plan te maken. Uiteindelijk bleek Fort Kijkduin het meest geschikt voor ons. Het pand en omgeving heeft al een exploitatie- en horecavergunning en er mogen al evenementen gehouden worden.”

Vergunningen
“Qua oppervlakte zou het niet op dezelfde schaal kunnen als in het park, maar na overleg met de brandweer zouden we met de nodige aanpassingen 2500 bezoekers mogen ontvangen op en om het fort. We zouden dus een diversiteit aan mensen kunnen ontvangen, met vier podia en een kindergebied. Een nieuwe tekening en plan zijn gemaakt om door te kunnen. Helaas mocht het evenement niet op de bestaande vergunningen draaien en is het verzoek gedaan om een volledige evenementen aanvraag in te dienen. Ook bleek dat er door het verminderen van het bezoekersaantal er niet meer aanspraak zou zijn op de volledige subsidie. Dit waren voor ons als organisatie de laatste twee tegenslagen die door tijdsdruk niet meer op te lossen zijn.”

“De stekker is eruit. We hebben 14 jaar van iedereen genoten en wij kijken terug op een mooie tijd.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

 1. Willem

  gaat goed met Den Helder. Er viel al weinig te beleven, winkelgebied om depressief van te worden, weinig leuke uitgaansgelegenheden en dan ook nog eens stoppen met LMSE. Blijft weinig over. Gaat binnen 2 jaar een spookstad worden maar wel eentje met veel nieuwbouw appartementen die leeg staan.

 2. Pascal

  En onze gemeenteraad loopt alleen maar de bekvechten wel of geen nieuw stadhuis.
  Haalt afvalbakken weg waaronder de hondepoep afvalbakken wat Vlgs mij niet de bedoeling was waardoor het straks weer een vieze bende word op onze grasveldjes.
  Het onkruid in wijken staan meters hoog in de wijken.
  En zo kan ik nog wel even door gaan.
  Gemeenteraad wordt nou is wakker en werk aan een gemeente waar de helderse bevolking trots op kan wezen!

 3. Jonathan

  Die gemeenteraad waar Den Helder trots op kan wezen komt er alleen als de een pot nat partij van VVD CDA D66 en PvdA het college na de verkiezingen uitgeschopt worden. En ze mogen ook hun geliefde burgemeester waar ze zo enthousiast voor gestemd hebben meenemen.

Reageren is niet meer mogelijk.