DHA-A leader
DHA-A leader

Lammers overleed aan acuut hartfalen

Algemeen, zwemtocht Den Helder - Texel (foto via Be Tough).Den Helder – Rudo Lammers, de 56-jarige man uit Van Ewijcksluis die vorige week de ‘bijzonder zware zwemtocht’ Den Helder-Texel niet overleefde, is overleden aan acuut hartfalen. Dat zegt Bas Habets, voorzitter van de organiserende stichting Be Though, tegen DHA Mediapartner NH. Met de jaarlijkse zwemtocht wordt geld ingezameld voor Spieren voor Spieren, een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.

“Op de wal stond een defibrillator, maar op de volgboten niet”, vertelt Habets. Toch had dat volgens Habets in het geval van Lammers geen verschil gemaakt. Tijdens de editie van volgend jaar wil hij de volgboten wel uitrusten met zogeheten AED’s.

In totaal had Lammers 2.860 euro ingezameld. “Dat geld was voor de tocht al overgemaakt”, vertelt Habets. De organisator is ook op bezoek geweest bij de weduwe van Lammers, aan wie hij Lammers’ medaille heeft overhandigd.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook: