DHA-A leader
DHA-A leader

Omring ontfermt zich over failliet ZorgBedrijf

Omring ontfermt zich over failliet ZorgBedrijf.Den Helder – Omring neemt per direct in de regio Den Helder, Schagen en Hollands Kroon de klanten en medewerkers van de wijkverpleging van ZorgBedrijf over, nadat deze organisatie onlangs failliet is gegaan. Het gaat om zo’n 60 mensen die wijkverpleging of begeleiding ontvangen en 17 medewerkers.

“We vinden het belangrijk dat de mensen die zorg kregen van ZorgBedrijf niet tussen wal en schip vallen”, zegt Victor van Dijk (bestuursvoorzitter van Omring). “Gelukkig kunnen we ervoor zorgen dat de wijkverpleging en begeleiding gewoon door kan gaan. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de relatie die mensen al hebben met hun eigen medewerker. Voorop staat echter dat mensen goede zorg blijven krijgen en medewerkers hun baan behouden”.

Dat Omring de wijkverpleging van ZorgBedrijf in Den Helder, Schagen en Hollands Kroon heeft overgenomen is een vrij logische stap. De zorgorganisatie is al zeer actief in de regio en heeft zelfs hier al 100 jaar haar wortels. Omring werkt met kleinschalige teams wijkverpleging die goede contacten hebben met de huisartsen en het Gemini Ziekenhuis (nu Noordwest Ziekenhuisgroep).

ZorgBedrijf is ook actief in de regio Alkmaar. De klanten en medewerkers binnen de wijkverpleging van deze regio worden overgenomen door zorgorganisatie De Zorgcirkel.
Ook biedt ZorgBedrijf huishoudelijke hulp. Deze hulp wordt in het hele gebied van ZorgBedrijf overgenomen door M.I.E.P. B.V., een onderdeel van Koster & Co.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: