DHA-A leader
DHA-A leader

Op rommeljacht in Tuindorp en Vogelwijk

Er waren zaterdag vrijmarkten in Tuindorp en de Vogelwijk (foto: Cor Buschman).Den Helder – Op maar liefst twee plaatsen in Den Helder kon publiek zaterdag terecht om eens door de ‘rommeltjes’ te snuffelen. Zowel in Tuindorp als de Vogelwijk was het een feestelijke boel. De nodige bewoners van beide wijken maakten van de gelegenheid gebruik om van de overgebleven spulletjes af te komen.

“Wanneer neem je nou afscheid van iets wat hier op het kleedje terecht gekomen is?”, was de vraag aan een bewoonster in de Spechtstraat. “Op een gegeven moment kijk je in de dozen op zolder en dan kom je er achter dat dit spullen zijn waar je zelf niets meer mee doet, of de kinderen zijn de deur uit en dit is achter gebleven, nou dat is het moment waarop ik zeg…weg er mee!”

In Tuindorp was het een feestelijk geheel. Er was bij café ’t Hoekie een podium waar diverse lokale muzikanten een optreden deden. Velen bezoekers bleven even staan om wat van de gezelligheid mee te nemen. Even verderop, op het schoolplein van de Tuindorpschool, werd een Djembé-workshop gehouden. Alle stoelen zijn bezet en de deelnemers luisteren aandachtig naar de instructies die de Djembé master aan z’n leerlingen geeft. Sylvia Hamerslag van de organisatie is opnieuw erg blij dat het weer zo goed meewerkte. “Het is toch elke keer weer een gok”, zegt Sylvia. “Voor hetzelfde geld sta je hier in de regen, maar nee hoor, ook dit jaar zijn de weergoden ons goed gezind.”

Popcorn en suikerspinnen werden ook verkocht (foto: Cor Buschman).Vrijmarkt in de Vogelwijk (foto: Cor Buschman).Vogelwijk
Ook in de Vogelwijk veel positieve geluiden. Jan van den Berg verkocht plantjes die hij zelf heeft opgekweekt. De overige spullen kwamen van de zolder en die mochten voor een klein prijsje weg. En zo vindt alles weer zijn weg naar een nieuwe eigenaar en een nieuwe bestemming. De hele Vogelwijk deed mee, maar het was in de Ooievaarstraat wel het drukst. “Wat doen jullie nou met de spullen die je niet verkoopt?”, aldus de vraag aan een bewoonster die met een indrukwekkende voorraad in de voortuin van haar huis aan de Ooievaarstraat was gaan zitten. “Nou, dat ligt hier volgend jaar weer. Eens komt er iemand die het voor een leuke prijs wel wil hebben. Een kwestie van volhouden dus.”

Tekst en foto’s: Cor Buschman (LOS).

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook: