DHA-A leader
DHA-A leader

Wandelaar vindt ruim 40 dode ganzen

Wandelaar vindt ruim 40 dode ganzen (NH).Julianadorp – In een veld bij Julianadorp zijn dit weekeinde tientallen dode ganzen gevonden. De dieren zijn opengesneden en de levers en borstspieren zijn meegenomen.

De in totaal ruim veertig karkassen werden tijdens een dagelijkse wandeling met zijn hond door Peter Bulters gevonden. “Ik ruik dat, maar mijn hond al helemaal. En zaterdag rook het niet zoals het nu ruikt”, vertelt hij aan NH.

De ganzen zijn vermoedelijk gedood voor de consumptie. “Ze hebben de borstkas boven en onder opengesneden, daar hebben ze de ganzenborst en de ganzenlever uit gehaald”, aldus Peter. Ganzenlever wordt op sommige plekken als een delicatesse gezien en gegeten als foie gras. De politie onderzoekt de zaak.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook: