DHA-A leader
DHA-A leader

Hans Kleist blijft frikandellenkampioen van Den Helder

Hans Kleist blijft frikandellenkampioen van Den Helder (DHFOTO).Julianadorp – Hans Kleist is opnieuw de kampioen frikandellen eten van Den Helder. Zondag vond het kampioenschap plaats in Julianadorp, bij Cafetaria Duinzicht aan de Callantsogervaart. Kleist wist er 17,5 naar binnen te werken en zoveel was nodig ook, want de concurrentie zat hem dit keer op de hielen.

Aan de wedstrijd namen zeventien personen deel, waaronder drie vrouwen. Voor Kleist was het de derde zege en ook de derde op rij. De eerste keer dat hij won at hij er 17,5, vorig jaar was 17 genoeg en nu dus wederom een halve extra. Door zijn derde zege op rij mag jij de wisselbeker nu houden.

Oscar van Velsen en Fred Vergouwe eindigden samen op een gedeeld tweede plek. Zij verorberden ieder zestien frikandellen. Kitty Wante was de beste bij de vrouwen. Zij wist 10,5 frikandellen op te eten. In totaal zijn er 130,5 frikandellen opgegeten tijdens het kampioenschap.

Met z'n allen aan de frikandellen (DHFOTO).

Foto’s: DHFOTO.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: