DHA-A leader
DHA-A leader

Luxe probleem zorgt voor latere datum Historisch Weekend

Het Historisch Weekend Den Helder 2017 is definitief verplaatst naar zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017.Den Helder – Het Historisch Weekend Den Helder 2017 is definitief verplaatst naar zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017. Het thema is militaire voertuigen uit alle mogelijke landen.

Jarenlang viel het Historisch Weekend in het laatste weekend van juni. Het grote evenement Sail Den Helder wordt in 2017 gehouden samen met de Marinedagen van 22 tot en met 25 juni. “Om ruimte maken voor dit belangrijke evenement zijn wij in eerste instantie uitgeweken naar 27 en 28 mei als datum voor het Historisch Weekend 2017. Deze datum is eind juni 2016 door ons zeer uitgebreid gecommuniceerd naar zoveel mogelijk betrokkenen”, meldt de organisatie per brief.

“Recent, bij het indienen van de aanvraag voor subsidie, is ons door de gemeente Den Helder gevraagd het Historisch Weekend 2017 te organiseren in eind augustus of begin september; dus niet eind mei. Dit om in 2017 een evenwichtiger verdeling van de belangrijke evenementen te hebben. Er zijn erg veel en erg mooie evenementen in Den Helder en de Noordkop; een luxe probleem voor onze regio en voor Den Helder.”

Belangrijkste sponsor
“Als bestuur van het Historisch Weekend Den Helder hebben we besloten het verzoek van de gemeente te honoreren en hebben we het evenement dus verplaatst naar zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017. De gemeente Den Helder is al jaren met haar subsidie de belangrijkste sponsor voor het welslagen van het Historisch Weekend. In feite was de keuze of eind augustus 2017 of geen Historisch Weekend in Den Helder in 2017. Wij hebben er bewust gekozen om door te gaan met ons evenement.”

Na het evenement in 2017 wordt bekeken of de Historische Weekenden van 2018 en volgende jaren ook eind augustus worden georganiseerd, of dat vanaf 2018 weer teruggegaan wordt naar de traditionele datum eind juni.

Militaire voertuigen
Sinds 2010 heeft de organisatie ieder jaar een ander landenthema gehanteerd. In 2010 was het Duitsland en de reeks werd dit jaar afgesloten met Nederland. “In 2017 is het thema militaire voertuigen uit alle mogelijke landen. Evenals bij de vorige edities is het geen exclusief thema. Er worden ook klassieke personenauto’s, vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, brandweerwagens en historische schepen en meer uit alle mogelijke landen uitgenodigd.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

13 reacties

 1. RB

  nog een paar maandjes extra om de laatste puntjes op de i en de bolide nogmaals in de was te zetten 🙂

 2. dirk

  ik vind het een hele aanfluiting dat historisch weekend,paar keer dat ik daar liep dacht ik is dit nu alles,en dat getoeter voor me deur.
  mag hopen dat het die dag flinkt giet van de regen

  1. Bodelo

   Jammer dat je er zo over denkt dirk. Het is natuurlijk onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Gelukkig zijn er jaarlijks toch per editie zo’n twintigduizend mensen die er wel plezier aan beleven.
   Ik hoop dat er tussen de vele evenementen in onze mooie stad wel iets van jouw gading is? En dan hoop ik van harte dat het niet regent.

 3. Dirk

  Nou bodelo als er wat wordt gedaan is het zowie zo een aanfluiting of het nu historisch weekend is of sail blijft een drama,net als die drap in de gracht van de werf,drie weken in de stank gezeten,kortom gaat goed met dat mislukt attractie park

  1. Fred

   Ik dacht toch echt , dat eerst met je verkeerde been uit bed was gestapt. Maar wat je nu uitkraamt, is de grootst mogelijke onzin die er maar te bedenken is . Die stinkende dode alg , is een natuurverschijnsel en deze stinkende troep is door de windrichting in die hoek gedreven. Daar kan Willemsoord met de beste wil van de wereld niets aan doen, en heeft totaal niets met het lukken of mislukken van dat attraktie park te maken. Trouwens, de wil om er een attraktiepark van te maken , hebben ze al jaren laten vallen .

   1. Bodelo

    Tja Fred, ook ik dacht dat dirk nog ergens de positiviteit van in kon zien. Helaas, tevergeefs.

Reageren is niet meer mogelijk.