DHA-A leader
DHA-A leader

Raadsleden starten Meldpunt Gemini

Raadsleden starten Meldpunt Gemini.Den Helder – Binnenkort komt de onderzoekscommissie Noordwest ziekenhuisgroep met zijn bevindingen. Een aantal raadsleden heeft gemeend om de ervaringen van inwoners met betrekking tot goede ziekenhuiszorg te willen peilen, omdat signalen opgevangen worden dat mensen bezorgd zijn of ervaringen hebben met de huidige ziekenhuiszorg. De raadsleden hebben daarom het Meldpunt Gemini opgezet.

“Met de uitkomsten van die peiling en het onderzoeksrapport kunnen we wellicht samen met anderen daarna een brede maatschappelijke discussie op gang brengen of andere acties ondernemen indien nodig”, meldt Tjitske Biersteker. “Als volksvertegenwoordigers willen we graag horen wat de ervaringen zijn van gebruikers en/of medewerkers in de ziekenhuiszorg.”

“Een enkel voorbeeld van ervaringen die ons nu al zijn bekend gemaakt: een 88-jarige Helderse patiënte die bij ontslag uit de locatie Alkmaar te horen krijgt dat zij de volgende dag opnieuw in Alkmaar wordt verwacht, uitsluitend voor het afnemen van wat bloed. En de dag daarop nog eens! Of een patiënte die na een hartoperatie in Amsterdam voor verder herstel en revalidatie per se in Alkmaar moest worden opgenomen volgens de cardioloog, en die pas na het maken van veel stampij alsnog in Den Helder terecht kon. Zo zijn er al veel ervaringen bekend, in het algemeen negatief. Positieve ervaringen kunnen vanzelfsprekend ook gemeld worden tijdens de peiling.”

Bussen
Van maandagmiddag 10 oktober tot maandagmorgen 24 oktober zullen op verschillende plaatsen in Den Helder en Julianadorp bussen staan waarin mensen hun ervaringen kwijt kunnen. Dat mag anoniem, maar vermeld in elk geval de datum van de ervaring en de zorgverzekeraar waarbij men verzekerd is. De bussen komen te staan in het wijkcentrum in Julianadorp, het Mfc in Nieuw Den Helder, het gezondheidscentrum Middenschip aan het Bernhardplein en in gezondheidscentrum de Schooten.

Ervaringen kunnen ook via email gemeld worden: meldpuntgemini@gmail.com. Via facebook https://www.facebook.com/Meldpuntgemini-901477483329886/?ref=ts&fref=ts kunnen eveneens ervaringen worden gedeeld. Ook hier geldt: anoniem mag, maar vermeld wel datum ervaring en zorgverzekering.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

 1. Judge X

  Prima voorbereiding van een achterhoede gevecht.
  Sinds 10 december 2015 is de naam Gemini Ziekenhuis officieel al verdwenen.
  http://www.denhelderactueel.nl/2015/12/mca-en-gemini-nu-officieel-noordwest-ziekenhuisgroep/

  En volgens het NHD worden voor eind dit jaar de lichtreclame,vlaggen,dienstkleding en briefpapier vervangen door Noordwest Ziekenhuisgroep.
  http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28580780.ece/Gemini-verdwijnt-van-gevel-ziekenhuis-Den-Helder_

  Is datum en tijd al bekend wanneer burgemeester Koen schuiling zich voor het Gemini Ziekenhuis gaat dood vechten? ik wil dan graag even komen kijken naar deze voorstelling van zijn openbare straat theater.

Reageren is niet meer mogelijk.