DHA-A leader
DHA-A leader

Resultaten Meldpunt Gemini: tevreden, maar bezorgd

Resultaten Meldpunt Gemini: tevreden, maar bezorgd.Den Helder – De bussen voor de actie “Meldpunt Gemini” zijn maandag weer opgehaald en op die dag is ook de mailbox geleegd. Voor de raadsleden van Behoorlijk bestuur, Beter voor Den Helder, de ChristenUnie, Groenlinks en de Vrije Socialisten tijd om de balans op te maken. En die is dat de meeste mensen wel tevreden zijn over de zorg in het Helderse ziekenhuis.

“De opzet van de actie werd op de Facebookpagina positief gewaardeerd. Zowel via de mail als via de bussen kregen we de nodige inhoudelijke reacties”, meldt Tjitske Biersteker. “In het algemeen was men tevreden over de zorg die in Den Helder werd geleverd. De problemen die genoemd werden hadden vooral te maken met het ‘uitkleden’ van de goede zorg in Den Helder. Voor zorg die eerder in Den Helder werd verleend, moest men nu naar Alkmaar.”

“In de ogen van degenen die reageerden betekende dat niet dat er dan een betere kwaliteit zorg werd verleend. De respondenten waren daarover gewoon ontevreden. Zorgelijk vond men het dat bij terugkeer in het ziekenhuis in Den Helder de gegevens vanuit Alkmaar niet waren te openen door de specialisten in het voormalige Gemini.”

Reden tot zorg
Deze reacties zijn voor de raadsleden die de actie opgezet hebben reden tot zorg. Hoe goed is de samenwerking binnen het Noordwestziekenhuis en waarom wordt het Geminiziekenhuis niet volledig geoutilleerd met de noodzakelijke specialisaties? Een staalsplinter in het oog moet na 17.00 uur in Alkmaar verwijderd worden. Ook de controle twee dagen later moet in Alkmaar plaatsvinden, maar de splinter wordt na een week door de huisarts verwijderd.

Een chronische ziekte die tijdelijk verergert moet nu in Alkmaar behandeld worden. Zowel de behandeling als de nazorg worden als onvoldoende beschouwd en bij vervolg consulten in Den Helder blijken er geen gegevens beschikbaar te zijn vanuit Alkmaar.

Vervolgacties
“Bovenstaande zijn een paar voorbeelden van reacties die de raadsleden hebben gekregen en die dus ook andere specialismen betreffen dan cardiologie, wat in aanvang de reden was voor de opzet van de actie”, aldus Biersteker. Over vervolgacties beraden de raadsleden zich. De resultaten van de onderzoekscommissie zijn ook nog niet beschikbaar. De uitkomsten van onderzoek naar calamiteiten, waarbij het Noordwest ziekenhuis het hoogst scoort en daar het minst open over is, stelt de raadsleden ook niet gerust.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. Vaantje

    Als je het gewoon aangeeft bij de specialist, worden je gegevens heus wel gedeeld. Het is belachelijk om hierover te zeuren, terwijl je zelf ook je verantwoordelijkheid moet nemen!

Reageren is niet meer mogelijk.