DHA-A leader
DHA-A leader

Start grondwerkzaamheden Noorderhaaks

Op 21 november wordt gestart met de eerste grondwerkzaamheden voor de Noorderhaaks. Den Helder – In opdracht van de gemeente Den Helder werkt aannemingsmaatschappij BAM Infra wegen aan het project Aanleg Noorderhaaks en het verkeersveilig inrichten van Julianadorp. Op 21 november wordt gestart met de eerste grondwerkzaamheden bij het nieuwe tracé van de Noorderhaaks.

Na een succesvol participatietraject, waarbij de omgeving is betrokken bij het bepalen van de verkeersmaatregelen, is BAM aan de slag gegaan. Hoewel de gemeenteraad nog een besluit zal nemen over een aantal maatregelen dat in het participatietraject is benoemd, wordt op 21 november al wel gestart met de eerste grondwerkzaamheden ter plaatse van het nieuwe tracé van de Noorderhaaks. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een dikke laag zand als voorbelasting. Dit is nodig om de weg te laten zetten en verzakkingen in de toekomst te voorkomen.

De voorbelasting zal minimaal zes maanden blijven liggen voordat er gestart kan worden met de daadwerkelijke aanleg van de weg. Het aanbrengen van de laag zand zal ongeveer vijf weken duren. Vanaf 21 november zullen dus regelmatig zandauto’s op en neer rijden in de omgeving van Julianadorp. Het is mogelijk dat de omgeving hier wat hinder van ondervindt, maar BAM doet er alles aan om dit tot het minimum te beperken.

Informatie
Voor meer informatie verwijst BAM naar de gemeentelijke website van Den Helder (www.denhelder.nl/noorderhaaks), de Noorderhaaks facebookpagina (https://www.facebook.com/Noorderhaaks.bam/) en een twitteraccount (@noorderhaaksBam).

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: