DHA-A leader
DHA-A leader

Sterke start competitie wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht

Sterke start competitie wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht.Den Helder – Dit weekend is de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB gestart. Voor de zwemmers van MSV Zeemacht betekent dit strijden tegen de 29 andere verenigingen die uitkomen in de landelijke C-klasse. Het eerste deel werd gezwommen in Purmerend tegen de ploegen van Ed-Vo uit Volendam, OEZA uit Heemskerk, en WZ&PC uit Purmerend.

MSV Zeemacht is de competitie goed begonnen, want er werden maar liefst 39 persoonlijke records gezwommen. Michael van der Wal dook met zijn PR ruim onder het NJJK limiet op de 200 meter rugslag. De 4×100 meter wisselslag dames bestaande uit Suzanne van den Brink, Anouk van der Kruk, Suzanne Mosch en Tessa Mosch zwommen een clubrecord.

Naast zijn NJJK limiet slaagde Michael van der Wal er ook in om vijf seconden van zijn 100 meter vlinderslag PR af te halen. Grote verbeteringen werden er ook genoteerd voor Leon Koning die tien seconden afzwom van zijn 200 meter vrije slagtijd en Liam Wesemann die elf seconden van zijn 100 meter vlinderslagtijd afhaalde. Collin Schouten en Marco van der Wulp haalde vijf seconden van hun PR op de 200 rugslag af.

Persoonlijke records
Bij de dames waren er flinke PR verbeteringen voor Nicole Nelissen op zowel de 50 meter rugslag als de 100 meter schoolslag met vijf seconden. Zus Raphaella Nelissen haalde vijf seconden van haar 100 meter vlinderslag PR af. Quinty van der Linden zwom dertien seconden af van haar 100 meter rugslag PR en zus Kyara van der Linden zwom vijf seconden van haar PR af op de 100 meter schoolslag. Kyra Wijnker zwom liefst dertien seconden van haar PR op de 400 meter vrije slag af.

Door de inspanningen van alle zwemmers heeft MSV Zeemacht een gedegen basis gelegd om haar plek in de zware C competitie te behouden. De bedoeling is om nog minstens zulke goede resultaten neer te zetten in de volgende ronde van de competitie, op 13 november.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: