DHA-A leader
DHA-A leader

dnoDoen start met de nachtopvang

dnoDoen start met de nachtopvang.Den Helder – Op 14 november start dnoDoen met een Nachtopvang voor zes mannen en twee vrouwen. De ingang is aan de Spoorgracht, waar vroeger de draaideur van het Sociaal Pension was. Er zijn twee eenpersoonskamers voor twee mannen, twee tweepersoonskamers voor mannen en een tweepersoonskamer voor vrouwen. De vrouwenslaapkamer is gescheiden van de mannen en zij hebben een eigen badgelegenheid.

Per nacht wordt bepaald of de cliënt binnen kan komen. Aanspreekbaarheid op gedrag en de bereidheid zich aan huisregels te houden, zijn daarbij de voorwaarden. De binnenkomst is tussen 21.00 – 22.00 uur. Er zal koffie zijn en soep, en er zijn wasmachines om een wasje te draaien. ’s Morgens is om 9.00 uur is iedereen na een ontbijt weer vertrokken.

De Nachtopvang is vooralsnog gratis en bedoeld voor mensen uit de regio Kop van Noord-Holland. Cliënten dienen daarvoor een bewijs te kunnen leveren. “Bij meer dan acht geïnteresseerden zullen we een roulatielijst hanteren, deze zal voor onze cliënten inzichtelijk zijn. Bij een roulatielijst zullen om 22.00 uur de niet geclaimde bedden worden vergeven aan reservisten. Afmelden voor de lijst kan op het telefoonnummer van de Nachtopvang is: 0223 – 612 812. E-mailadres: NachtopvangKvNH@dnodoen.nl.”

Bij vrieskou is er een winterprotocol – iedereen is vanaf 19.00 welkom, stretchers worden bijgeplaatst. De start van een winterprotocol maken we altijd bekend. Begeleiding is geen vereiste om te komen slapen op de Nachtopvang.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: