DHA-A leader
DHA-A leader

Helders ziekenhuis bij beste 10 van Nederland

Helders ziekenhuis bij beste 10 van Nederland.Den Helder – Vorig jaar nog op plek 65, maar nu behoort het ziekenhuis in Den Helder plots tot de beste tien van Nederland. Althans afgaand op de jaarlijkse ranglijst die dagblad AD samenstelt, de AD Ziekenhuis top 100. Daarin is de locatie Den Helder van de Noordwest Ziekenhuisgroep terug te vinden op plek 8, zo bleek zaterdag toen de top 100 bekend werd gemaakt.

Een mooie prestatie, maar de directie van de NWZ zal er niet wakker van liggen en er weinig tot geen waarde aan hechten. De directie liet de laatste jaren immers weten dat de ranglijst weinig voorstelt en ze de ziekenhuis top 100 niet echt serieus nam. Het ziekenhuis scoorde vorig jaar plek 65 en locatie Alkmaar 55. In 2014 was Den Helder terug te vinden op plek 62. De NWZ had vrijdag al aangegeven niet eerder dan “in de loop van maandag” te willen reageren op de score.

De NWZ hechtte in het verleden meer waarde aan de uitslag in het ziekenhuisonderzoek van Elsevier. Ter info: daarin was het voormalige Gemini (evenals het voormalige MCA) vorig jaar het slechtste ziekenhuis van Nederland

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: