DHA-A leader
DHA-A leader

Van Kuijk presenteert nieuwste boek

De Helderse dichter, zanger en schrijver Henk van Kuijk presenteert op zondagmiddag 20 november zijn nieuwe boek: “De Helft Plus Eén is Gemeen, een receptenboek voor creatief beslissen”.Den Helder – De Helderse dichter, zanger en schrijver Henk van Kuijk presenteert op zondagmiddag 20 november zijn nieuwe boek: “De Helft Plus Eén is Gemeen, een receptenboek voor creatief beslissen”. Hij doet dat om 15.00 uur in Restaurant Kunst en Kitchen op Rijkswerf Willemsoord.

De presentatie gaat gepaard met een klein programma van liedjes die slaan op onderwerpen in zijn boek, en met het voorlezen van enkele vraagstukken die het publiek mag oplossen. Het boek bevat vijftig humorvolle dilemma’s in dialoogvorm die de lezer vooral zelf mag oplossen, daarbij rekening houdend met een minderheid die na het besluit ook tevreden moet zijn. “Een manco in onze huidige democratie”, zo stelt Henk.

“Doel van het boek is mensen creatiever over besluiten te laten nadenken. Een besluit van 12 tegen 11 is niks”, vindt Henk. De oplossingen die hij beschreef in het boek zijn niet een wet van Meden en Perzen. De onderwerpen zijn gevarieerd, zoals: Volkstuin, Palestina, Vaat, Schilderij, Kredietcrisis, Homo en ook Sapiens, Kijkcijfers, Meester, To lat or not to lat, Trouwen, Dating, Hoofddoekje, Hoe moet ’t met mama? …. Ze betreffen grote politieke en maatschappelijke zaken, kleine en grote gezins- en relatiekwesties, schoolzaken, kunstzinnige kwesties, sport etc..

Eigen beheer
De doelgroep loopt van groep 7 en 8 basisschool tot senioren. Illustrators van het boek zijn de kunstenaars Georges Hanna en Kees Oosterbaan. Het boek is voorlopig in eigen beheer uitgebracht en kost 12,50 euro. “Het is een spannend, gezellig ‘sommenboek’ voor Sinterklaas of Kerst.” Op de bijeenkomst is ook een beperkt aantal van Henk’s voorgaande boeken van korte verhalen te koop: “Wie wil er nou in Den Helder wonen???”.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

5 reacties

  1. Ĺoes Vermeer-lagerveld

    Hoi Henk ik heb al een beetje kennis kunnen nemen van je boek . Ik wil graag een exemplaar van je kopen. Ik zie je zondag en wil ook graag de 20e komen, maar hoe laat is het bij George Hanna?

Reageren is niet meer mogelijk.