DHA-A leader
DHA-A leader

Ziekenhuis tevreden met score in AD top 100

 De Noordwest Ziekenhuisgroep is tevreden met de uitkomst van de AD Ziekenhuis top 100 van dit jaar.Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep is tevreden met de uitkomst van de AD Ziekenhuis top 100 van dit jaar. Dat laat de organisatie maandag weten in een reactie op de afgelopen zaterdag gepubliceerde lijst. Het AD heeft afgelopen zaterdag haar jaarlijkse ziekenhuis Top 100 gepubliceerd. De locatie in Den Helder staat op nummer 8 (vorig jaar plek 65), locatie Alkmaar is gestegen van 55 naar plek 19.

Ook dit jaar is er weer een enorme fluctuatie in de lijst. Gemiddeld zijn de ziekenhuizen 18 plekken gedaald of gestegen (vorig jaar gemiddeld 19 plekken, het jaar daarvoor 22 plekken). “Als Noordwest zijn we zeker tevreden met de uitkomst van de AD Top 100: beide ziekenhuislocaties staan in de top 20 en Den Helder zelfs in de top 10! Op de indicatoren die het AD deze keer heeft meegenomen scoren we dus goed. Maar dat is geen reden om achter over te leunen: we blijven continu werken aan verbetering van onze zorg. De resultaten van het onderzoek van AD nemen we hierin zeker mee”, aldus Floor Haak, lid raad van bestuur.

Voor de AD Top 100 wordt gebruik gemaakt van indicatoren van IGZ, ZN en een aantal keurmerken. Bureau Mediquest verzamelt en controleert de gegevens voor het AD op uitbijters. Dit jaar is dezelfde systematiek gebruikt als voorgaande jaren. “AD zoekt bij de selectie naar die indicatoren die het meeste verschil tussen de ziekenhuizen laten zien. Ten opzichte van vorig jaar zijn enkele indicatoren weggelaten of op inhoud iets gewijzigd. Variatie in de lijst komt dit keer in het bijzonder door een nieuwe indicator over medicijnregistratie van ouderen en kinderen.”

De complete lijst is terug te vinden op de website van het AD.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Bodelo

    Kennelijk is deze verkiezing gehouden voordat bekend werd dat je voor hartzorg EN oogzorg naar Alkmaar moet?!

Reageren is niet meer mogelijk.