DHA-A leader
DHA-A leader

Drukte op kerstmarkt Helderse Vallei

Kerstmarkt Helderse Vallei (foto: Cor Buschman).Den Helder – Vrijdagavond werd in en rond De Helderse Vallei weer de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. Het was enorm druk, want iedereen wilde toch wel weer even de kerstsfeer proeven.

Er waren voornamelijk pure, biologische, fairtrade en goede doelenproducten op de kramen van De Helderse vallei. Tevens was het een goede gelegenheid om ideeën voor de dinertafel op te doen door de diverse biologische producten en natuurvriendelijke decoraties. Naast de verkoop van producten was er ook van alles te zien, te doen, te beleven en te proeven en waren ook Jozef en Maria aanwezig in de kerststal.

Een aantal kramen stond buiten en de overige waren binnen. Verder konden kinderen ponyrijden en waren er demonstraties. Zo kon men zien hoe wol gesponnen werd op een spinnewiel en natuurlijk konden ook de dieren in de kerststal geaaid worden. Ook kon er volop geknutseld worden door zelf een kerstversiering of een hapje van een dennenappel met pindakaas voor de vogels te maken. Het terrein was voor de gelegenheid versierd met vele kleine lantaarns die het geheel fraai verlichten. Muziek stond er ook op het programma. In een daar voor ingerichte tent traden op: Dicht bij C, de Carol Singers en Sax & the City.

Kerstmarkt Helderse Vallei (foto: Cor Buschman).Kerstmarkt Helderse Vallei (foto: Cor Buschman).Kerstmarkt Helderse Vallei (foto: Cor Buschman).Kerstmarkt Helderse Vallei (foto: Cor Buschman).

Tekst en foto’s: Cor Buschman (LOS Den Helder).

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook:

2 reacties

  1. Skriks

    Leuk toch zo´n gast auteur, je ziet wel dat het niveau niet erg hoog is (het is vooral een opsomming van feiten die niet goed verweven zijn) maar al doende leert men en zo´n podium vind je niet veel.
    Mijn advies aan de gastauteur; stel eens een vraag aan iemand ter plaatse en wacht op een interessant antwoord en vermeld dat dan en ook, maak een vergelijking met andere ongeveer vergelijkbare steden of de kerstmarkten van andere jaren in Den Helder.
    De beste stuurlui staan aan wal hoor…succes!

Reageren is niet meer mogelijk.