DHA-A leader
DHA-A leader

Koolmonoxide in woning Emmastraat

Koolmonoxide in woning Emmastraat.Den Helder – De politie kreeg donderdag rond 19.00 uur de melding binnen dat er een koolmonoxidemelder afging in een woning aan de Emmastraat. Dat is inderdaad gemeten, maar er is niemand gewond geraakt.

Koolmonoxide is een zeer giftige gas waardoor zuurstofgebrek kan ontstaan in de vitale organen van het lichaam, waardoor je in het ergste geval kunt overlijden. Vanwege deze risico’s zijn de brandweer, politie en ambulance met spoed ter plaatse gegaan. Na het forceren van de deur zijn er gelukkig geen slachtoffers in de woning aangetroffen. Er is tijdens de meting wel koolmoxide door de brandweer gemeten.

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Schaf daarom, naast rookmelders, een goede koolmonoxidemelder aan. Koolmonoxide is kleur- en geurloos dus zonder apparatuur niet meetbaar.
Tijdens de melding waren er veel toeschouwers. Zorg ervoor dat de hulpverleners hun werk kunnen doen. Loop hen niet voor de voeten aub.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. Hijneken

    Toen ik mijn gaskachels installeerde werden daar direct melders bij geplaatst. En denk eraan, koolmonoxide is zwaarder dan zuurstof dus hang ze net boven de plinten, dicht bij de kachel en op een plaats waar het niet tocht.

Reageren is niet meer mogelijk.