DHA-A leader
DHA-A leader

Leger des Heils W&G Noord-Holland deelt kerstpakketten uit

Den Helder – Kerstmis vieren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn in onze samenleving mensen met problemen, waaronder een zeer beperkt budget waardoor ze weinig te besteden hebben. Leger des Heils W&G Noord-Holland wil ook hen een echt kerstgevoel geven. Daarom deelt de organisatie deze week 370 kerstpakketten uit aan cliënten van de ambulante afdelingen, Voortgang, ’10’ voor Toekomst en Grijs Genoeg(en).

Cliënten van de locaties Haarlem, Koog aan de Zaan, Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Hilversum worden blij gemaakt. Zij ontvangen rond de kerstdagen een kerstpakket met daarin hoofdzakelijk etenswaren die dagelijks gebruikt worden zoals koffie, thee, suiker, koekjes en beschuit. Dit initiatief is mogelijk door de afdeling Fondsenwerving van het landelijke Leger des Heils.

Het Leger des Heils zet zich in voor mensen aan de onderkant van de maatschappij. Vaak voelen zij zich sociaal buitengesloten. De organisatie is van mening dat ieder mens de moeite waard is en er bij hoort. Door de warmte en het licht van het Kerstfeest te delen hoopt het Leger des Heils mensen een kans te geven om mee te doen in de samenleving.

Ambulante hulpverlening
De afdeling ’10 voor Toekomst is er voor gezinnen die met meerdere grote problemen kampen, bijvoorbeeld financiële problemen, een gebrek aan structuur of sociaal contact. Het doel van de hulpverlening is een gezonde en veilige leefomgeving voor kinderen en ouders te bewerkstelligen. Voortgang begeleidt mensen die moeite hebben om het dak boven hun hoofd vast te houden. Ze hebben met meerdere problemen tegelijkertijd te maken, zoals het ontbreken van woonvaardigheden. Daarnaast is er vaak sprake van verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen.

Grijs Genoeg(en) helpt mensen van 55 jaar of ouder die sterk teruggetrokken leven. Het gaat om mensen die het moeilijk vinden om de dag door te komen, het huis schoon te houden of erop uit te gaan om boodschappen te doen. Mensen die het niet lukt om goed voor zichzelf te zorgen en tegelijkertijd zorg mijden. Veelal spelen psychiatrische problemen en/of verslaving een rol.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: