DHA-A leader
DHA-A leader

Opening Ronald McDonald gezinskamer in ziekenhuis

Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder heeft sinds deze week een Ronald McDonald (RMD) gezinskamer.Den Helder – Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder heeft sinds deze week een Ronald McDonald (RMD) gezinskamer. De kamer is bedoeld voor ouders, broertjes en zusjes van een opgenomen kind op de kinderafdeling. Specifiek voor gezinnen van Texel, vakantiegangers en voor mensen die buiten Den Helder/Julianadorp wonen.

Op deze manier kan een gezin dichtbij het opgenomen kind verblijven. Voor de verbouwing en inrichting ontving Noordwest eind vorig jaar 20.000 euro van het Ronald McDonald Kinderfonds. De RMD-gezinskamer bevindt zich op de begane grond van locatie Den Helder in het voormalige Noordduyne. Hier bevinden zich ook de piketkamers van het ziekenhuis. De gezinskamer bestaat uit een woonkamer, keuken en twee slaapkamers. In de slaapkamers staan vier eenpersoonsbedden en een campingbedje. Toewijzing gaat via de kinderafdeling van Noordwest.

Vorig jaar bestond het Ronald McDonald Kinderfonds 30 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werden zorginstellingen uitgenodigd een plan in te dienen waarmee de impact van een ziekenhuisopname voor kinderen en ouders positief werd beïnvloed. De pedagogisch medewerkers van de kinderafdeling locatie Den Helder dienden het plan in voor deze gezinskamer en werden beloond met een cheque van 20.000 euro. Daarnaast hebben de firma’s Engie, Groen, Kokkelkoren en Van Wijnen en de Vrienden van het Gemini de gezinskamer gesponsord.

Feestelijke opening
Na een jaar verbouwen en klussen is donderdag 15 december de RMD-gezinskamer feestelijk geopend. De familie Smalheer, regelmatig te vinden in ons ziekenhuis, viel de eer te beurt de officiële openingshandeling te verrichten.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. Bodelo

    Wonderlijk dat een bericht als dit zo weinig “commentaar” oplevert. Voor ouders is het RMD een uitkomst! Heel mooi dat “ons” ziekenhuis nu ook een Ronald McDonald gezinskamer heeft!

Reageren is niet meer mogelijk.