DHA-A leader
DHA-A leader

Aantal WW-uitkeringen weer gestegen

Den Helder – Het aantal verstrekte WW-uitkeringen is vorige maand weer gestegen. Uit cijfers van het UWV blijkt voor Den Helder in december een toename van 3 procent ten opzichte van november. Over een heel jaar bekeken was er een kleine afname van 0,6 procent.

In 2016 is het aantal WW-uitkeringen in de Noord-Hollandse regio’s ten opzichte van het jaar ervoor fors afgenomen. Zowel het aantal lopende uitkeringen als het aantal nieuw verstrekte uitkeringen lag aanzienlijk lager. In geheel Noord-Holland Noord was de afname 5,5 procent. Gemeenten die een grote daling lieten zijn waren Heerhugowaard (-12,9%0, Langedijk (-11,8%) en Texel (daling van 18,6 procent).

In Den Helder waren in december 1.156 personen met een WW-uitkering. Dat is vier procent van de Helderse beroepsbevolking. Terwijl hun aantal in Den Helder steeg, liet Hollands Kroon een daling van 1,1 procent zien. In Schagen was de daling 2,1 procent en op Texel een stijging van 9,7 procent. Met de daling van 0,6 procent op jaarbasis presteert Den Helder het slechtste van alle gemeenten in de arbeidsregio Noord-Holland Noord.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: