DHA-A leader
DHA-A leader

Rechtszaak om laatste declaraties Geurt Visser

Den Helder – Het college van Den Helder spreekt tegen dat inmiddels alle declaraties van voormalig wethouder Geurt Visser zijn betaald. Dat gaf Visser zondag zelf aan in een persbericht, maar volgens het college is dat niet geheel waar. Over een klein deel mag eerst de rechter een uitspraak doen.

Het is wel waar dat de bezwarencommissie van de gemeente heeft geconcludeerd dat alle declaraties terecht waren, maar het college deelt die mening niet. “Het grootste deel van de declaraties klopt ook volgens het college, maar ten aanzien van een klein deel hebben burgemeester en wethouders toch een andere mening”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Het gaat om declaraties voor woon-werkverkeer tussen Den Helder en Nootdorp. Dat is nog niet uitbetaald.”

Het college wil dit resterende bedrag pas overmaken zodra de rechter zich erover heeft uitgesproken. Een datum van de zitting is nog niet bekend, aldus de woordvoerder.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

6 reacties

 1. strandloper

  Voor een paar declaraties naar de rechter gaan. Dit college is getikt! Zijn de gigantische taxideclaraties van Kos al teruggevorderd?

  1. Ziener

   U begrijpt wel waarom de gemeente de afgelopen 3 jaar een half miljoen heeft uitgegeven aan juridische kosten. Advocaten zijn ontzettend dol op de gemeente en adviseren vooral om zaken aan te vechten. Dan worden ze weer ingehuurd.

 2. Dick Berts

  Dit heeft niks met declaraties te maken maar met het kapot maken van je politieke tegenstanders. Je eigen bezwarencommissie overrulen over een paar declaraties. Wanneer gaan de burgers van Den Helder zien waar we in terecht zijn gekomen?????

 3. Skriks

  Dit is een vreemde wending…
  Natuurlijk heeft de bezwarencommissie alleen een adviserende bevoegdheid, uiteindelijk beslist de gemeenteraad of Be&W zélf, maar bij goed en evenwichtig bestuur mag je er van uit gaan dat er afgewogen besluiten worden genomen en zorgvuldig procedures worden gevolgd waardoor alleen in uitzonderingsgevallen de bezwarencommissie zal worden geraadpleegd.
  Alleen bij zeer hoge uitzondering zullen de gemeenteorganen noodzaak zien om een uitspraak van de bezwarencommissie naast zich neer te leggen, dit natuurlijk vooral om de bezwarencommissie optimaal te laten functioneren en daarmee het gemeentelijk bestuurssysteem.
  Het lijkt erop dat enigen die deel uit maken van B&W het ´oog voor de verstrekkende verantwoordelijkheid van de eigen bestuursfunctie´ in dit specifieke geval verloren hebben en wellicht persoonlijke motieven voorrang verlenen, vooral daar er in de persberichten gesproken wordt over sober en doelmatig declareer gedrag met betrekking tot álle declaraties tegenover een ´klein deel´ waarover B&W anders denkt.
  Een stadsbestuur staat ten dienste van de burgers in die stad en dient zich overeenkomstig te gedragen.
  Vertrouwen dat verloren wordt in het openbaar bestuur is zeer moeilijk terug te winnen en frustreert de samenleving als geheel.
  Het wordt nu echt tijd voor een duidelijk verklaring of niet mis te verstaan persbericht vanuit het college om schadelijke gevolgen voortkomend uit een relatief ´onbelangrijke zaak´ die dreigt een principe zaak te worden, ten koste van gemeenschapsgeld, zoveel mogelijk te beperken en weer over te gaan tot orde van de dag, de orde waar zij de verantwoordelijkheid voor draagt.
  De tijd van ´stil zitten wanneer je geschoren wordt´ lijkt mij voorbij.

 4. Hotmail 2

  Wat mij opviel is dat de declaraties van G K Visser van 2015 niet meer te controleren zijn.
  Waar zijn de raads vragen van deze of geen?

Reageren is niet meer mogelijk.