DHA-A leader
DHA-A leader

2016 bracht regio NHN recordaantal acquisitietrajecten

Den Helder – Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord heeft in 2016 een totaal van 77 acquisitietrajecten in de regio begeleid, waarvan achttien internationaal. Dit is een recordaantal voor Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord sinds de start in 2007.

De aanwezigheid van onder andere het Microsoft datacenter en de bedrijven in Seed Valley zorgen hierbij in de regio voor een groeiende spin-off. Het resultaat van het vorige kalenderjaar is de vestiging of uitbreiding van elf bedrijven, die in totaal goed zijn voor minstens 210 nieuwe directe arbeidsplaatsen.

De acquisitietrajecten van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) betreffen voornamelijk grootschalige en soms langlopende investeringscases in energie, datacenters en agri & food. Voorbeelden van bedrijven zijn Syngenta, TAQA Energie, SevenSeas, Airblast, Gootjes Allplant SCW Systems, De Weel en Verver Export.

NFIA
Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is convenantpartner van het NFIA en daarmee het aanspreekpunt in de regio voor buitenlandse investeringen. Directeur Thijs Pennink van Ontwikkelingsbedrijf NHN: “Wij werken samen met de andere regionale partners en het NFIA in het Invest in Holland Netwerk om buitenlandse investeerders actief aan te trekken en te begeleiden. Onze regio is zeer aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven, vanwege beschikbare ruimte, uitstekende logistiek en infrastructuur. We hebben het internationale bedrijfsleven, met onze hoog-opgeleide workforce en hoge mate van connectiviteit, veel te bieden.”

350 buitenlandse investeerders zorgden afgelopen jaar voor 11.398 extra banen in Nederland. Samen waren deze bedrijven goed voor 1,74 miljard euro aan investeringen in onze economie. Deze banen en investeringen zijn binnengehaald door de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) het agentschap voor buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken (EZ), in samenwerking met verschillende regionale partners zoals Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Al deze partijen werken samen in het Invest in Holland Netwerk.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: