DHA-A leader
DHA-A leader

Richard S. niet opnieuw de cel in

Den Helder – Voormalig marineman Richard S. (56) hoeft ondanks het bezit van een enorme collectie schietgerei niet terug de cel in. De rechtbank in Alkmaar gaf hem vrijdag zestien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel is gelijk aan het voorarrest dat hij meer dan drie jaar geleden al uitzat.

De rechtbank koppelde aan de straf een meld- en een behandelplicht en een proeftijd van drie jaar. Daarnaast kreeg hij een taakstraf van 240 uur. Tegen S. was twee jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De politie kwam de toenmalige marineman (56) in de nazomer van 2013 op het spoor in het onderzoek naar het Helderse ‘explosievenhuis’ van de inmiddels overleden Johanna Krul, bij wie tijdens een woninginspectie partijen vuurwerk, onderdelen van wapens, munitie en chemicaliën werden gevonden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

  1. Ramon

    Nee, het instortingsgevaar is nog steeds aanwezig, en het is nog even en misschien zelfs wel meer onaantrekkelijk om te zien, maar het ging niet om het huis, het was gericht tegen Johanna.

Reageren is niet meer mogelijk.